PCP Capital Partnes е в напреднали преговори с Нюкасъл Юнайтед

...
PCP Capital Partnes е в напреднали преговори с Нюкасъл Юнайтед
Коментари Харесай

Арабските пари по Нюкасъл полетяха - депозитът е пратен

PCP Capital Partnes е в напреднали договаряния с Нюкасъл Юнайтед за закупуването на тима, откакто стоящият зад консорциума Мохамад Бин Салман е внесъл депозит към настоящия притежател на клуба Майк Ашли. Към депозита са прибавени и редица съглашения. Договорите са правно обвързващи, което значи, че единственият аспект на договорката, която остава да бъде приключена, е утвърждението на шефовете от Премиър лийг.

След като пристигна това утвърждение от Лигата, остатъкът от парите на стойност 300 млн. паунда ще бъде преведен на Ашли и договорката може да бъде приключена още преди края на месец април.

Висшата лига стартира постоянните си инспекции при започване на този месец към клубовете. Там попадна и консорциума на Аманда Стейвъли, който включва престолонаследникът на Саудитска Арабаия Мохамед бин Салман.

Бин Салман управлява Фонда за обществени вложения в арабската страна, като той е един от най-богатите държавни фондове в света. Той ще има 80% от контролния пакет от акции на „ джордитата”.

Все отново шефовете на Висшата лига може да блокират договорката, в случай че при следствието се открият някакви нередности в активността на предстоящ притежател в даден клуб. При Бин Салман има такива въпросителни, откакто телевизия, притежавана от него, е излъчвала незаконно мачовете от британската Висша лига в Саудитска Арабия. Въпреки това, терзания по тази линия за правата в арабската страна не би трябвало да има, защото държавното управление на Обединеното кралство може да повлияе извънредно дали продажбата може да бъде утвърдена.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР