Пчеларите ще получат държавна помощ де минимис в размер на

...
Пчеларите ще получат държавна помощ де минимис в размер на
Коментари Харесай

Дават над 2 млн. лева държавна помощ на пчеларите

Пчеларите ще получат държавна помощ " де минимис " в размер на към 2,4 млн. лв.. Това е било оповестено на среща сред зам.-министрите на земеделието, храните и горите Цветан Димитров и Лозана Василева с представители на пчеларски организации , оповестиха от прецентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.
 

Средствата се чака да бъдат утвърдени на съвещание на Управителния съвет на държавен фонд " Земеделие " в понеделник. Пчеларите ще получат парите до Нова година. Ставката на пчелно семейство ще бъде избрана след подаването на заявките.
 

Помощта " де минимис " ще бъде дадена за пчелини с от 20 до 200 кошера . В изискванията за отпущането й няма да се включва ангажимент за опазване на пчелните фамилии за напролет стопаните да разгласят действителните данни за смъртността на пчелите през зимния интервал.
 

Обсъдено е било за идната финансова година съгласно опциите на бюджета да се търси и опция за целева кредитна линия , която да поддържа пчелари, които са в преход към биологично произвеждане.
 
На срещата е оповестено още, че предстоят да бъдат направени инспекции на пчелините у нас съгласно разбора на риска от чиновници на Министерството на земеделието, храните и горите и Българската организация по сигурност на храните .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР