Пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство (НПП)

...
Пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство (НПП)
Коментари Харесай

Субсидии ще има само за изрядните пчелари

Пчеларите, изпълнили договорите си от Националната стратегия по пчеларство (НПП) 2017-2019 година, могат да подават заявки за заплащане до 15 август в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “. Документи се одобряват по пет от ограниченията на програмата - А, Б, В, Г и Д.

За да получат финансиране, те би трябвало да имат годна регистрация като аграрни стопани и да са подали настояща информация в регистъра на пчелините на Българска организация по сигурност на храните.

Подадените заявки за заплащане подлежат както на административни инспекции, по този начин и на инспекции на място за осъществяването на дейностите по контракта. От фонда напомнят, че претендентите по пчеларската стратегия би трябвало да са направили утвърдените им разноски в интервала от 1 август на миналата финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.

Финансовата помощ по НПП се изплаща до 45 дни от приемането на заявките. Условие за приемането <210> е претендентите да са изпълнили прецизно вложенията, за които имат подписан контракт с фонд „ Земеделие “.

Тази година Държавна фирма " Земеделие " също дава опция за осъществяване на утвърдените вложения по НПП посредством преференциален заем. Той се отпуска при годишна рента от 3%. Крайният период за кандидатстване за заем е до 15 юли 2019 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР