Пчелар: Не купувайте мед на цена под 5 леваНад 120

...
Пчелар: Не купувайте мед на цена под 5 леваНад 120
Коментари Харесай

Пчелар: Не купувайте мед на цена под 5 лева

Пчелар: Не купувайте мед на цена под 5 лв.
Над 120 дребни производители от цялата страна изложиха продукция на фермерски фестивал в парка „ Заимов “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изложението се организира за четвърта поредна година. Организатори са Столична община, общинското сдружение „ Пазари Юг “ и кооперация Хранкооп – София.

Сред атрактивните артикули на ревюто са козметика, бижута и аксесоари от натурални артикули. Може да се закупят също сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и подправки, млечни и месни артикули, мед, сладка и конфитюри.

"На пазара не е загадка, че има и подправен мед. Когато в средата на зимата видите течен мед, който не е акациев, не се лъжете да го купувате. Истинският артикул би трябвало да е кристализирал и еднороден. Освен това, видите ли мед на цена под пет лв. – не купувайте “, обясни за БГНЕС Николай Червенков, който от 23 години гледа кошери в региона на Стара Загора и Казанлък.

Най-сигурният метод си остава потребителите да купуват от човек, който познават. „ Трябва си пряк контакт сред производителя и купувача “, счита търговецът.

Фестивалът в парка „ Заимов “ събира няколко фермерски пазари в страната – Добрич, Банкя, Пловдив, столичната Римска стена и този пред земеделското министерство. 80% от участниците са фермери, има и занаятчии, описа Николай Генов, ръководител на „ Хранкооп “, един от съорганизаторите на фестивала.

Почитателите на чистата храна, отгледана с грижа към природата и хората могат да открият тези артикули и на ежеседмичните пазари: Бизнес парк София, всеки вторник от 11 до 16 ч.; Римската стена, всяка сряда от 15 до 19 ч. и всяка събота от 10 до 14 ч., в Добрич, всеки четвъртък от 10 до 18 ч.,в Банкя, всяка събота от 10 до 14 ч.

Първият фермерски пазар се организира през 2013 година на запустелия по това време пазар Римската стена в столицата. Началото е единствено с трима производители, две години по-късно броят им е 30, а пет години по-късно - над 120. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР