Пазителите (Watchmen, 2019), Schitt's Creek (2015 - 2020) и Наследници

Пазителите (Watchmen, 2019), Schitt's Creek (2015 - 2020) и Наследници ...

Награди Еми за най-добри сериали получиха....


"Пазителите" (Watchmen, 2019), "Schitt's Creek" (2015 - 2020) и "Наследници" (Succession, 2018) получиха награди "Еми" съответно за най-добър мини-сериал, комедия и драматичен сериал. Това стана на 72-та церемония за връчване на престижните статуетки, предават световните агенции.

Фантастичният екшън "Пазителите" на режисьорите Никол Касел и Стивън Уилямс беше филмът с най-много номинации - 26. Ролите в "Пазителите" донесоха награди на Реджина Кинг и Яхия Абдул-Матин за най-добри драматични актьори в сериал или филм. С награди бяха отличени и сценаристите на филма Деймън Линделоф и Корд Джеферсън.

Ситкомът "Schitt's Creek" беше претендент за впечатляващите 15 награди. В крайна сметка създателите му събраха седем статуетки, в това число за най-добър комедиен сериал. Организаторите на церемонията отбелязват, че за пръв път има един и същ победител във всички номинации в комедийния жанр.
Награди

Юджийн Леви, който играе в сериала Schitt's Creek (2015 - 2020) беше удостоен с награда в категорията за най-добър комедиен актьор. Статуетката той спечели в надпревара с актьори като Майкъл Дъглас, Тед Дансън, Рами Юсеф, Антъни Андерсън и Дон Чийдъл.

О'Хара, която също играе в Schitt's Creek спечели награда за най-добра комедийна актриса. Конкуренция ѝ правеха Кристина Апългейт, Рейчъл Броснан, Линда Карделини, Иса Рей и Трейси Елис Рос.

Дан Леви спечели "Еми" за сценария на същия сериал. Той заедно с Андрю Чивидино беше отличен за режисурата на "Schitt's Creek", а в компания с актрисата Ани Мърфи - за най-добра поддържаща роля.

Джеръми Стронг получи награда като най-добър драматичен актьор за ролята си в "Наследници", а Никълъс Браун за поддържащата си роля в този драматичен сериал. Андрей Парекх беше награден за режисура за "Наследници", а Джеси Армстронг - за сценарий. За най-добра драматична актриса беше обявена Зендея от филма "Еуфория", която спечели, докато се конкурираше с актриси като Дженифър Анистън и Оливия Колман.

Източник: fakti.bg