Пазители на европейската демокрация“ – това бе темата на провелия

...
Пазители на европейската демокрация“ – това бе темата на провелия
Коментари Харесай

„Пазители на европейската демокрация“: Младежи от цяла Европа се обучаваха у нас в едноседмичен курс

„ Пазители на европейската народна власт “ – това бе тематиката на провелия се у нас Международен юношески обучителен курс. Събитието се състоя в Националния студентски дом от 23 април до 1 май.

Партньори по плана са седем организации, измежду които е и Европейско младежко движение - България (ЕМД България). Проектът събра юношески водачи от разнообразни страни в Европа като Испания, Франция, Италия, Нидерландия, Германия, Ирландия, Швейцария, Норвегия и Румъния.

Те се ангажираха да промотират европейските демократични полезности и приближаването на Европейски Съюз до младежите в сходство с европейските юношески цели.

„ Бяхме стимулирани да организираме събитието, с цел да повишим осведомеността измежду младежите за значимостта на демократичното присъединяване и нуждата от подсилване на европейската народна власт “, сподели за bTV Димитър Узунов, президент на ЕМД.

„ Имайки поради ниската изборна интензивност в България и други страни от Европейски Съюз, както и бавното имплементиране на предложенията на жителите след Конференцията за бъдещето на Европа, беше от значително значение да се обсъдят провокациите пред демокрацията, полезностите и методите за превъзмогването им. Твърдо имам вяра, че младежите в цяла Европа имат основна роля за образуването на бъдещето на Европейски Съюз “, уточни Узунов.

Дейностите по време на тренинга се водеха от Джеймс Джой от секцията на JEF Europe в Ирландия.

„ Поведох образование на тематика " Ангажиране на младежите в европейската народна власт ", което беше доста интерактивно. Започнахме с ходещ спор, при който участниците се движеха из стаята според от това дали са съгласни, или не с избрани изказвания по отношение на Европейски Съюз и демокрацията, след което ги обсъждахме. След това обясних същността на SWOT разбора и SMART задачите “, описа Джеймс Джой.

Участниците съумяха да подобрят уменията си за европейска връзка и да изградят потенциал за осъществяване на осведомителни събития. Младите хора се срещнаха с българската политика от близко. Имаха опцията да посетят Народното събрание, където задаваха въпроси по отношение на действието на българските държавни институции, както и политическа система.

Хелене Залцбургер от секцията на JEF Europe в Германия бе измежду участничките в обучителния курс.

„ България ме посрещна топло със своите гостоприемни и отзивчиви хора, което доста ме трогна. По време на образованието имахме опция да беседваме с Андрей Ковачев - евродепутат от България в Екологичен потенциал и немския дипломат в София госпожа Планк, което беше доста впечатляващо. Освен това посетихме и Рилския манастир “, показа тя.

Младежите участваха и на събитие с геополитически темперамент на тематика „ Как Европейски Съюз би трябвало да се ориентира в съперничеството сред Съединени американски щати и Китай “.

Европейското младежко придвижване - България е неправителствена организация, която сплотява младежи на възраст сред 18 и 35 години от цялата страна, интересуващи се от европейската политика и федералната концепция. Политици, чиновници на европейските институции и дипломати си сътрудничат с организацията.

Стажант-репортер: Звезделина Калудова

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР