Пазете се от жегите, очакваните температури ще са между 34-41

...
Пазете се от жегите, очакваните температури ще са между 34-41
Коментари Харесай

Meteo Balkans прогнозираха кой наш град ще е най-топлият днес

 Пазете се от жегите, предстоящите температури ще са сред 34-41 градуса по Целзий. Повечето районни модели предвиждат, че през днешния ден град Видин ще е най-топлят град в страната. Следобед на обособени места по планините от Западна България, а по-късно и над Северозападна България ще се образуват гръмотевични стихии, оповестиха от Meteo Balkans. А от Национален институт по метеорология и хидрология дадоха следната прогноза:

След обяд ще е най-вече слънчево. Над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 34° и 39°. Атмосферното налягане ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.

През нощта ще е най-вече ясно. Временни нараствания на облачността ще има в Североизточна България и тук-там там ще превали. В множеството региони ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Утре ще е най-вече слънчево, само че към обяд над Западна и Централна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там там ще превали и прегърми. По-късно вечерта и през нощта против петък явленията ще обзет и източните региони, като в Североизточна България се чака гръмотевичните стихии да са мощни, с нараснала възможност за значителни превалявания и градушки. През деня вятърът в множеството региони ще е южен, само че след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Отново ще е горещо с оптимални температури най-вече сред 33° и 38°. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 20°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Вечерта облачността над северното крайбрежие ще се усили и през нощта против петък ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурите остават високи, оптималните ще са сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е 23° и 25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР