Пазете децата си - това е преди всичко лична отговорност

...
Пазете децата си - това е преди всичко лична отговорност
Коментари Харесай

Пазете децата си от ДИОНАподобните и от произтичащите ДИОНизми

„ Пазете децата си - това е на първо място персонална отговорност на родителите, изключително когато държавните управляващи “спят “...

Пазете ги от ДИОНАподобните и от произлизащите “ДИОНизми “. За страдание тези жалки създания също са жертва, само че те нямат задоволително от това, което би им помогнало да го схванат. “ Така стартира коментарът на Светлозар Сардовски, кардиолог. Той изрази мнението си по по този начин нашумялата реклама, която певицата Диона направи онлайн преди ден. Предлаганият артикул е за приложимост посредством шмъркане и съставлява тип енергиен прахуляк. Подобно на енергийните питиета, този артикул провокира обществеността да заеме позиция. Темата се повдигна от политици до медицински лица, а в последна сметка се стигна и до санкции.

Сардовски внесе изясненост за състава на енергийните бустери и предизвести за заплахите за здравето.

Вижте му известие:

„ ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ - това е на първо място персонална отговорност на родителите, изключително когато държавните управляващи “спят “...

Пазете ги от ДИОНАподобните и от произлизащите “ДИОНизми “. За страдание тези жалки създания също са жертва, само че те нямат задоволително от това, което би им помогнало да го схванат.

Тогава би трябвало да се намеси обществото и страната и да ги отвее дружно с всички криворазбрани слободии, прокламирани под подправените “не оли берални полезности “ и да предприеме превантивни дейности, щото сходни да не се пръкват за в бъдеще. Алтавите " не оли берали " пробват първо да пробият посредством просветителната система, тъй като резултата от това е всеобщ и необратим, само че когато не съумяват (както се случи с дежндърската агитация наскоро), нападат непосредствено подрастващите.

Сега за ЕНЕРГИЙНИТЕ БУСТЕРИ:

Енергийният ПРАХ, сходно на енергийните питиета е коктейл от съставки стимулиращи ЦНС, така наречен психостимуланти, като някои имат и сходен на антидепресантите резултат. Целта е ободряващо, възбуждащо възприятие, което “влива “ сила скоро след приложимост, покачва физическата устойчивост, усъвършенства концентрацията, настроението и придават чувство за еуфория, по подобен механизъм с действието на различен психоактивен опиат – кокаина. Това деяние се опосдредства, посредством освобождение на адреналин, допамин серотонин.

От физиологична позиция, използването им може да има позитивни или негативни резултати според от задачата на приложимост, съответните условия и дозата. Тоест, в случай че се цели краткотрайно нараснала физическа и психическа устойчивост, нужни за превъзмогване на рискови външни изтощаващи условия, застрашаващи живота – примерно физическа интензивност при мраз, горещина, неотложно дълготрайно шофиране и други, използването на стимуланти може да е от изгода. Ако обаче се цели реализиране на някакво елементарно, пасивно наслаждение или просто развлечение и то с честа приложимост, то може да има и вреди от предозиране с краткотрайно усилване на психоефектите - общо неразположение, главоболие, напрежение в мускулите, безпокойствие, раздразнителност, замаяност, гадене, повръщане, сърцетуптене, даже отключване на аритмии, повишение на АН, трептене, нервност до психовъзбуда, нереална преценка на дадена обстановка, та чак до хронично пристрастяване и признаци на абстиненция, които водят до предпочитание за от ден на ден и честа приложимост, сходно на наркоманията.

Чисто поведенчески използването на тази прахуляк прилича смъркането на кокаин и може да е “закачка “ с него - чисто “проява на неприятен усет “, само че може да се окаже и въведения към потреблението му или към други зависмости.

Също по този начин това е ултрапреработен високо калоричен артикул – даващ така наречен “празни “ калории (без хранителна стойност), което е потвърдено нездравословно за здравето в дългогодишен резултат, минимум като безалкохолните питиета = може да води до така наречен сърдечнометаболитни заболявания- затлъстяване, сърдечни-съдови, диабет, а посредством метода на приложимост - смъркане може да има и местни нездравословни последици за носната лигавица - раздразнения, запушен нос, алергии, които да постановат в допълнение потребление на съдосвиващи капки за нос, които имат сходни странични резултати и водят до завсимост също. Освен това през носа прахта може също да попадне от носа и в долните дихателни пътища (б. дроб) с незнайни нездравословни последствия. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР