Пазаруването винаги е предизвикателство. Правим списък с покупки, набелязваме си

...
Пазаруването винаги е предизвикателство. Правим списък с покупки, набелязваме си
Коментари Харесай

Кога и къде да избягваме да пазаруваме?

Пазаруването постоянно е предизвикателство. Правим лист с покупки, набелязваме си търговски обекти, посещаваме ги физически или пък онлайн, следим за горещи предложения. Звучи ви познато, нали? След като към този момент сме се прибрали вкъщи със своите покупки, идва време за равносметка на изхарченото. Понякога се изненадваме да разберем, че сме икономисали пари, само че различен път си задаваме въпроса „ Е, защо похарчих толкоз доста? “. Едно е несъмнено, всеки месец бюджетът ни е разчетен, по тази причина е значимо да знаем по какъв начин да пазарим мъдро. Дори вие да сте от тези купувачи, които пазарят рационално, вижте няколко потребни съвета.

Избягвайте да пазарувате, когато сте изтощени, гладни, самотни, отегчени или сте в въодушевление

Само помислете какъв брой пъти се е случвало поради отрицателни страсти да вършиме неправилни и импулсивни покупки. Това е по този начин, тъй като всеки вид прочувствено, даже физическо натоварване може да наруши преценката ви. Без значение дали купуваме хранителни или други артикули, вероятността да харчим излишно се усилва. Ако въпреки всичко извършването на покупки е нещо, което ви оказва помощ да подобрите настроението си, то не забравяйте да си определите бюджет за покупките. В допълнение, постоянно е добра концепция да имате в себе си обособена карта за извършване на покупки за по-добра отчетност. Сега УниКредит Булбанк предлага специфична шопинг карта, която с изключение на всички познати улеснения при заплащанията с карта ви разрешава да разсрочите сумата на покупките си на вноски по ваш избор.

Бъдете рационални, до момента в който пазарувате

Когато се отбиваме в обичания ни магазин, доста елементарно можем да се изкушим да купим нещо, което е отвън бюджета и проекта ни за пазар. Стока, която не ни е от първа нужда. Импулсивните покупки не всеки път се оказват добър ход, изключително преди понижения. Въпреки че стоката, която желаете да закупите може да е на промоция, след няколко седмици, когато се чакат понижения, може да съумеете да я намерите на още по-ниска цена. Търговците постоянно ползват трикове, с които ни „ подтикват “ да купуваме, като „ последни бройки “, „ остават единствено няколко часа “ и т. н.

Пазарувайте сами

Това е една значима стъпка при рационалното извършване на покупки. Когато сте в личната си компания, може да видите всички елементи, които ви вълнуват. От друга страна, извършването на покупки в компания, не всеки път носи позитивни страсти. Възможно е да се подведете (ако пазарувате със фамилията, приятелите) и да похарчите повече от нужното, да забравите нещо значително от вашия лист, или да ви дадат неправилен съвет за избора ви. Като цяло извършването на покупки в компания може да донесе и минуси за вас, по тази причина пазарувайте независимо или най-малко огледайте какво ви оферират, даже и да не купувате./www.dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР