Пазарният дял на електрифицираните автомобили в Европейския съюз продължава да

...
Пазарният дял на електрифицираните автомобили в Европейския съюз продължава да
Коментари Харесай

Хибридите изпревариха дизела в Европа

Пазарният дял на електрифицираните коли в Европейския съюз продължава да пораства стремително за сметка на колите с мотори с вътрешно горене, демонстрират данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) за третото тримесечие на 2021 година И електрическите автомобили, и плъгин хибридите удвояват известността си измежду европейците и съвсем удвояват своя дял през тримесечния интервал, като към този момент дава отговор за 9,8 % и 9,1 % от пазара.

Регистрациите на хибридни електрически автомобили доближават 20,7 % от общия пазар в Европейския съюз, изпреварвайки дизела за първи път.

Между юли и септември 2021 година обичайните модели с мотори с вътрешно горене не престават да губят известност. Продажбите на бензиновите коли понижават с 35,1 % до 855 хиляди, а делът им понижава от 47,6 % през третото тримесечие на 2020 година до 39,5 % в този момент.

Пазарният дял на дизеловите спада още по-бързо: с 10 прочие п. от 27,8 % преди година до 17,6 % през днешния ден. И до момента в който през третото тримесечие на 2020 година общите им продажби в Европейски Съюз доближават 770 хиляди бройки, през тазгодишния интервал те падат на половина до 381 хиляди

В същото време търсенето на електрически автомобили пораства с 56,7 % и продажбите доближават 213 хиляди макар общия спад на регистрациите в съюза през интервала. В Италия регистрациите на коли на ток порастват със 122 %, в Германия с 63 %, във Франция с 35 %, а в Испания с 22 %.

Плъгин хибридите също бележат забележителен растеж - 43 % до 197 хиляди В Италия покачването е най-значително - 131 %. Следва Испания с 86 %, Франция с 50 % и Германия с 38 %.

Хибридите пък се повишават с 32 % до съвсем половин милион продажби. Тук търсенето пораства най-много в Централна Европа - със 70 %.

Продажбите на коли на сбит природен газ спадат с 49 %, най-много поради спадът в Италия (-39 процента), който е главният пазар. В същото време регистрациите на коли с полутечен газ порастват с 28 % до 63 хил.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР