Пазарните наблюдатели очакват потенциална волатилност в траекторията на цената на

...
Пазарните наблюдатели очакват потенциална волатилност в траекторията на цената на
Коментари Харесай

Крипто анализатори прогнозират значителна волатилност на цената на Биткойн

Пазарните наблюдаващи чакат евентуална волатилност в траекторията на цената на флагманската криптовалута Биткойн (BTC).

Това очакване произтича от забележителното повишаване на интензивността във веригата и идното решение за одобрение на спот Биткойн ETF от Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC).

BlackRock е оптимистично настроена за приемането на позитивни вести от финансовия регулатор във връзка с нейното заявление за спот Биткойн ETF, като чака евентуално развиване до 10 януари. Интересно е, че тази дата съответствува с крайния период на SEC за разглеждане на утвърждението или отхвърлянето на заявката за спот ETF от ARK 21 Shares.

Решението във връзка с ETF за Биткойн остава във фокуса на вниманието. Старши анализаторът на ETF на Bloomberg, Ерик Балчунас, акцентира очевидната податливост на ръководителя на SEC Гари Генслер да не се опълчва на стартирането на сходен ETF. Балчунас посочи неналичието на основни учредения за отвод от страна на Генслер и дейните му инструкции към чиновниците на SEC да си сътрудничат с претендентите за Биткойн ETF.

Това развиване следва обширни полемики и преработки, инициирани от SEC с претендентите за Биткойн ETF-и. По-специално, на 5 януари BlackRock показа на SEC изменение на 19b-4, присъединявайки се към голям брой други претенденти в този развой.

В настрана завладяващо развиване, неидентифицирано лице трансферира BTC на стойност над $1 милион в портфейла на Сатоши Накамото.

Мотивите за тази транзакция варират от евентуалната повторна поява на Накамото до неконвенционална маркетингова тактика, обвързвана с идното основаване на Биткойн ETF.

Освен това нарасналата интензивност измежду Биткойн китовете, в това число тази мистериозна транзакция, подсказва за евентуална неустойчивост на пазара. Компанията за блокчейн сигурност Santiment означи, че транзакциите с китове са достигнали най-високите си равнища от юни 2022 година насам:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР