Пазарната стойност на най-големите медийни компании в САЩ е намаляла

...
Пазарната стойност на най-големите медийни компании в САЩ е намаляла
Коментари Харесай

Перфектната буря изтри близо 400 млрд. долара от оценката на медийните групи в САЩ

Пазарната стойност на най-големите медийни компании в Съединени американски щати е намаляла доста през тази година. От началото на годината цената на техните акции е спаднала приблизително с 35%, което е довело до обща загуба от 380 милиарда $ пазарна капитализация. Според разбор на Financial Times макар известното възобновяване през последните няколко седмици цените на акциите на най-големите медийни групи - Disney, Netflix, Comcast, Spotify, Roku, Fox, Paramount, Warner Bros Discovery, The New York Times и News Corp - са спаднали приблизително на половина от най-високите си стойности, достигнати по време на пандемията от ковид.

Експерти считат, че главните аргументи за този спад са по-малкото прекарано време пред екраните, откакто множеството страни започнаха да се възвръщат от пандемията, както и известието, че растежът на Netflix се забавя, което разтревожи вложителите за положението на цялата промишленост. Тези проблеми съответстваха с по-широките опасения за криза в Съединени американски щати, защото централните банки покачват лихвените проценти, с цел да укротят бързо растящата инфлация, а американците се сблъскват с по-ограничените бюджети на семействата.

Акциите на Roku, която се утвърди с продажбата на стрийминг устройства, само че в този момент генерира повече доходи от рекламиране в своите канали, са се намалили с 65% тази година и с 83% от историческия връх, доближат през юли 2021 година Netflix се показва малко по-добре, като акциите на компанията са се намалили с 62% през тази година и са паднали с 67% по отношение на пика си от ноември. Книжата на Spotify, която изкарва множеството си средства от продажбата на абонаменти, са спаднали с 49% от началото на тази година.
Реклама
" Преживяваме първата криза на цифровата реклама ", съобщи Майкъл Нейтънсън от медийната консултантска компания MoffettNathanson, откакто пандемията провокира балон на онлайн рекламите, " какъвто не сме виждали до момента ".
По-добро показване на обичайните медии
Медийните компании, които правят действия най-вече в обичайните сфери като малкия екран и киното, се показват най-добре. Таксите за препредаване - заплащанията, които кабелните компании вършат, с цел да популяризират наличието на ефирните оператори, са по-стабилни от рекламата, защото договорите постоянно са подписани за години.

Цената на акциите на Fox, която печели най-вече от такси за препредаване на личните си новинарски и спортни канали, е спаднала единствено с към 25% от пика си през февруари. Книжата на Disney, която изкарва милиарди долари от своите увеселителни паркове и билети за филмите си, в допълнение към своята стрийминг платформа Disney +, са спаднали с 30% от началото на годината.
Свързани публикации TikTok се прицелва в бизнеса на Spotify 4 август 2022, 10:17 Amazon подвига цената на Prime абонамента в Европа с до 43% 27 юли 2022, 15:40 Netflix планува растеж на клиентите през третото тримесечие 21 юли 2022, 08:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР