Пазарната стойност на Grab вече достига 10 млрд. долара. Целта

...
Пазарната стойност на Grab вече достига 10 млрд. долара. Целта
Коментари Харесай

Toyota влага 1 млрд. долара в компанията за споделени пътувания Grab

Пазарната стойност на Grab към този момент доближава 10 милиарда $.

Целта на Grab е да господства на пазара на споделени пътувания в Югоизточна Азия. Още по тематиката
Uber ще предлага електрически колела чартърен в Европа

Берлин ще е първият европейски град, в който новата услуга ще е налична
7 юни 2018
General Motors и Fiat Chrysler се конкурират при самоуправляващите се коли

Двете компании оповестиха покупко-продажби, които ще им оказват помощ за развиването на технологията
5 юни 2018
Toyota ще продава електрически автомобили в Китай под марката на GAC

Целта на японската компания е да извърши идните квоти за продукцията на електрически коли в страната
19 май 2018
Uber продава бизнеса си в Югоизточна Азия на Grab

Американската група придобива 27.5% в Grab в подмяна и на интервенциите на UberEats в района
28 мар 2018 Най-големият японски авто производител, Toyota, придобива дял за 1 милиарда $ в компанията за споделени пътувания в Югоизточна Азия Grab, оповестява Reuters. Това е най-голямата инвестиция от автомобилна компания във компания от бранша до момента. Сделката удостоверява наклонността, че обичайните производители на коли се насочват към партньорства с софтуерни стартъпи за транспортни услуги, които преобладават на бързо разрастващия се пазар на мобилни услуги.

Пазарната оценка на Grab, която е учредена през 2012 година, ще премине 10 милиарда $ след инвестицията, настояват близки до договорката.

Скъпи вложения

През 2017 година китайската група за споделени пътувания Didi Chuxing и японският конгломерат Softbank вложиха 2 милиарда $ в Grab. Досега стартъпът е събрал общо 5 милиарда $ в няколко рунда на финансиране.

Grab си сътрудничи с Toyota за някои услуги като автомобилно обезпечаване от август 2017 година Японската група финансира и друга компания от сектора – американската Uber, до момента в който главният ѝ съперник Lyft има финансовата поддръжка на General Motors. От своя страна Softbank, която е вложител в Grab и Uber, разгласи преди месец, че ще вложи 2.25 милиарда $ в поделението за произвеждане на самостоятелни коли на General Motors – Cruise.

Toyota е направила договорката по време на рунда на финансиране, който стартира, откакто Grab закупи интервенциите на Uber в Югоизточна Азия. Според експертите районът е основен за бранша, защото непрекъснатите поданици там са над 640 млн.

Ръководството на основаната в Сингапур компания не пожела да разкрие каква сума възнамерява да събере в този рунд на финансиране. От Grab разясниха, че колите им извършват по 6 млн. маршрута на ден, като мобилното им приложение е изтеглено над 100 млн. пъти.

Едни от най-предпочитаните услуги на компанията са доставката на храна по домовете и мобилните разплащания. Със събраните средства компанията е окуражена да разшири бизнеса си в района. Основният съперник на Grab в района е индонезийската група Go-Jek, която преди месец разгласи, че ще влага 500 млн. $, с цел да извърши тактиката си за интернационална агресия.

Стратегията на Toyota

" Ще продължим да си сътрудничим с Toyota, с цел да променим транспортния бранш в Югоизточна Азия ", означават от Grab в изказване.
Целта на Toyota е да предлага финансови услуги, обезпечаване, да поддържа транспортни услуги, които са основани на събраната информация посредством записващи устройства в коли нa Grab.

" Заедно с Grab ще разработим услуги, които да притеглят повече клиенти. Ще предлагаме сигурност и сигурност за потребителите в Югоизточна Азия. ", разяснява изпълнителният шеф на Toyota Шигеки Томояма.

Събраната информация от пътуванията на Grab ще помогне на Toyota да сътвори мобилни услуги от нова генерация. Целта на компанията е да предлага споделени пътувания, доставки и мобилно извършване на покупки посредством самостоятелни коли.

Сред огромните вложители в Grab, която оперира в Тайланд, Сингапур, Мианмар, Филипините, Индонезия, Малайзия, Виетнам и Камбоджа, са японската автомобилна компания Honda, южнокорейската Hyundai и китайската компания за споделени пътувания Didi Chuxing. TM Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР