Пазарната капитализация на руския енергиен гигант Роснефт превиши 75,3 милиарда

...
Пазарната капитализация на руския енергиен гигант Роснефт превиши 75,3 милиарда
Коментари Харесай

Роснефт изпревари Бритиш Петролиум по пазарна капитализация

Пазарната капитализация на съветския енергиен колос Роснефт надвиши 75,3 милиарда $ по време на днешната борсова търговия. Така съветската компания надмина китайската Синопек с капитализация от 74,2 милиарда $ и английската Бритиш петролиум със 74,3 милиарда $, съгласно данни, представени от ТАСС. Цената на акция на Роснефт на Московската борса доближи исторически най-много, като надвиши 528 рубли. На Лондонската фондова борса световните депозитарни разписки доближиха 7,15 $ за акция. Предишната рекордна стойност на котировките на Роснефт беше записана на 21 януари 2021 година - 524,8 рубли за акция, съобщи Българска телеграфна агенция.

На вчерашната среща с президента на Русия Владимир Путин шефът на Роснефт Игор Сечин заяви, че компанията, която е единствената измежду петролните корпорации, която към този момент разгласява данни за предходната година, е записала облага.

Според интернационалните стандарти за финансово отчитане Роснефт е с чиста облага от 147 милиарда рубли в края на 2020 година. Освен това компанията има намерение да похарчи 50 % от облагата си за дивиденти. Интересът към акциите на Роснефт може да е подхранван и от еветуалното влизане на нови сътрудници в плана на компанията като Восток ойл, означиха специалисти на Джей Пи Морган (JPMorgan) и Ренесанс капитал
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР