Пазарната капитализация на Apple надхвърли 3 трилиона долара по време

...
Пазарната капитализация на Apple надхвърли 3 трилиона долара по време
Коментари Харесай

Капитализацията на Apple надхвърли 3 трилиона долара

Пазарната капитализация на Apple надвиши 3 трилиона $ по време на ранната пазарна търговия в петък, откакто акциите се повишиха с към 1% до нов връх и минаха цената от 190,73 $, нужна за прескачане на психическата граница.

Apple бе първата компания, която доближи пазарна капитализация от 3 трлн. $ по време на дневната търговия през януари 2022 година Тогава обаче не съумя да затвори на това равнище и в този момент има късмет да го направи.

Това демонстрира, че вложителите остават оптимистично настроени към акциите и портфолиото от артикули и услуги на Apple, макар предизвестието на компанията през май, че приходите ѝ за настоящото тримесечие се чака да намалеят с към 3%.

Инвеститорите виждат в компанията един от светлите лъчи през годината на разтърсвания в софтуерния бранш, когато колоси се ангажираха да „ вършат повече с по-малко “ и редуцираха хиляди чиновници.

„ Скептиците и мечите вложители не престават да недоумяват, защото мнозина говореха за „ завършек на растежа “ на Apple тази година. Ние твърдо имаме вяра, че се е случило тъкмо противоположното, като (компанията от) Купертино се насочва към сериозен подем на растежа през идващите 12 до 18 месеца “, разяснява анализаторът Дан Айвс от Wedbush в записка в петък.

„ Според нас Уолстрийт мощно подценява голямата опция за възобновяване въз основата към iPhone 14 (надграждането до идващ модел), а в този момент следва мини суперцикъл на iPhone 15, като към 25% от златната потребителска база на Apple не са обновявали своите iPhone-и повече от 4 години “, посочи той.

Акциите на Apple са поскъпнали с към 46% от началото на годината.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР