Пазарната капитализация на Amazon превиши 1,5 трилиона долараОснователят на Amazon

...
Пазарната капитализация на Amazon превиши 1,5 трилиона долараОснователят на Amazon
Коментари Харесай

Джеф Безос забогатя с $13 милиарда за ден

Пазарната капитализация на Amazon надвиши 1,5 трилиона $

Основателят на Amazon Джеф Безос има активи на стойност 189 милиарда $
(снимка: Jeff Bezos / Twitter)

Наближава времето за издание на финансовите доклади на огромните корпорации за следващото тримесечие, а ползата на вложителите е ориентиран към тези от тях, чийто бизнес в подтекста на пандемията показва имунитет към стопански шокове или даже се разрасна .

Гигантът в електронната търговия Amazon към този момент коства повече от 1,5 трилиона $, а персоналното благосъстояние на създателя му – Джеф Безос – се усили с 13 милиарда $ единствено за един ден, заяви Блумбърг.

От началото на годината акциите на Amazon са поскъпнали със 73%, а единствено през вчерашния ден прибавиха 7,9%, откакто компанията разгласява обновена прогноза на капиталовата банка Goldman Sachs, която уточни като нов ориентир цена от $3800 за една акция на Amazon.

В рамките на деня капитализацията на Amazon се усили със 117 милиарда $, а персоналното благосъстояние на Джеф Безос – с рекордните $13 милиарда, достигайки $189 милиарда Сега той има активи, чиято пазарна стойност надвишава тази на Exxon Mobil, Nike или McDonalds…
още по тематиката
Дори някогашната брачна половинка на Джеф Безос – Макензи Безос стана по-богата в понеделник с $4,6 милиарда, като се реалокира на 13-та позиция в листата на най-богатите хора в света.

Други компании в очакване на тримесечни доклади също показват позитивна динамичност в цената на своите акции. Ценните бумаги на Amazon, Tesla, Microsoft, Apple, Alphabet, Фейсбук и Netflix групово повишиха цената си с $292 милиарда единствено за един ден.

Бизнесът на Tesla показва дарба да се съпротивлява на самоизолирането, довела до шестседмичен престой на главната монтажна линия през второто тримесечие. Акциите на компанията нарастнаха с 9,47% в очакване на публикуването на тримесечния доклад.

Капитализацията на Microsoft се усили с $66,82 милиарда (+4,3%), скъпите бумаги на Apple прибавиха 2,11%, Alphabet завоюва $32,08 милиарда (+3,1%). Фейсбук и Netflix усилиха капитализациите си надлежно с $9,67 милиарда (+1,4%) и $4,28 милиарда (+1,91%).

Инвеститорите имат вяра, че бизнесът на тези компании в актуалните стопански условия е в положение да показва позитивна динамичност на финансовите индикатори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР