Пазарите винаги изпреварват икономика, винаги реагират 6 месеца по-рано от

...
Пазарите винаги изпреварват икономика, винаги реагират 6 месеца по-рано от
Коментари Харесай

Експерт: Доходите растат в момента малко по-бързо, отколкото инфлацията

Пазарите постоянно изпреварват стопанска система, постоянно реагират 6 месеца по-рано от главните трендове и съумяват значително да предскажат събитията. Те са движени от ликвидността, от парите, които се насочват. Това сподели основният капиталов съветник на " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев пред Радио " Фокус “.

В момента упованията са корпоративните облаги в Съединени американски щати да се повишат със 17-18% на годишна база през четвъртото тримесечие на тази година.

Поколението, което затъва в задължения

" Това е доста огромен напредък. Индексът S&P 500 в края на предходната година беше на към 4500 пункта. Сега той е на нови върхове – към 5300. Т.е. пазарът към този момент отразява този мощен напредък на корпоративните облаги към края на 2024 година “, изясни Цачев.

Пазарът реагира авансово, преди докладите на огромните компании.

" Отчетите се оказаха малко по-добри от прогнозите и това в някаква степен поддържа пазарите в този момент. Достигнати са нови върхове. Но фокусът е, че огромните облаги ще дойдат в края на годината “, разясни специалистът.
 istock istock
В момента американският консуматор усеща натиска на насъбраната през годините инфлация, на нарасналите разноски за семействата, на по-бавните темпове на стопански напредък.

" Намаляването на лихвените проценти ще облекчи натиска върху ипотеките, ще се усетят по-ниски темпове на инфлацията. Доходите сега порастват малко по-бързо, в сравнение с инфлацията. Аз съм по-скоро оптимист за тези фактори, които търпят смяна през идващите 12 месеца. Те ще се отразят върху стопанската система “, съобщи Цветослав Цачев.

Доходите на богатите българи с 6,6 пъти по-високи от тези на най-бедните

Очакванията му за идващите 36 месеца обаче са по-негативни.

В Европа се чака по-осезаемо понижение на лихвените проценти, което ще докара до по-добри равнища за финансиране.

" В момента и през идващите години в Европа ще се икономисват повече пари. Тази композиция от средства, които би трябвало да бъдат вложени, плюс капацитета на възобновяване на икономическия напредък и интерес към компании в бранша водят до мощното показване на фондовите пазари. Най-добре се показва немският фондов пазар със стойности покрай безспорните си върхове. Испания и Франция – също “, изясни специалистът.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News ShowcaseПо тематаЗабавяне на годишната инфлация у нас финансиране приходи инфлация ипотеки .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР