Пазарите в САЩ отвориха във вторник на зелена територия, след

...
Пазарите в САЩ отвориха във вторник на зелена територия, след
Коментари Харесай

Новината за още финансови стимули изстреля пазарите в САЩ на зелена територия

Пазарите в Съединени американски щати отвориха във вторник на зелена територия, откакто Конгресът реши да продължи договарянията за въвеждане на нов пакет от ограничения за поддръжка на стопанската система, съобщи CNBC. Предложението за програмата беше оповестено късно в понеделник.

Новият проект планува 748 милиарда $ за поддръжка на потреблението, които ще оказват помощ както на семействата, по този начин и на бизнеса. Ще бъдат раздавани 300 $ на седмица на безработните. Освен това 300 милиарда се плануват за безлихвени заеми.

Други 160 милиарда $ ще бъдат отпуснати на представителите на локалната власт.

Тези стопански тласъци, както и упованията за завършек на пандемията през 2021 година ускоряват позитивните настроения измежду вложителите. Ваксинирането в Съединени американски щати към този момент стартира.

В същото време обаче в страната бяха регистрирани 300 000 смъртни случаи с COVID-19 от началото на пандемията.

„ Беше жизненоважно да бъде оповестена нова стратегия от стопански тласъци, с цел да се поддържа бизнеса до момента в който имунизациите бъдат публикувани до всички “, разяснява Люк Тили, основен икономист на финансовата компания Wilmington Trust.

„ Очакваме от тук до края на годината показателите на борсата да се покачват, въпреки че като се има поради мощното показване на борсата е допустимо да забележим и консолидиране на облагите “, разяснява Дейвид Вадъл, капиталов пълководец на компанията за ръководство на активи Waddell and Associates.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР