Пазарите не се изплашиха от Хелоуин. Акциите в САЩ приключиха

...
Пазарите не се изплашиха от Хелоуин. Акциите в САЩ приключиха
Коментари Харесай

Dow Jones затвори най-добрия си месец от 1973 г.

Пазарите не се изплашиха от Хелоуин. Акциите в Съединени американски щати завършиха октомври с впечатляващи растежи. Американскит бенчмарк S&P 500 се повиши с към 8% през последния месец. Технологичните акции, измерени през Nasdaq, също пробваха възобновяване, само че инерцията при тях е по слаба, заради което и растежът е по-нисък - към 4%. Това значително се дължи на разочароващи резултати от компании, като Фейсбук и Amazon.

Най-добре обаче се показаха индустриалните акции, като най-старият показател в страната се повиши с към 14%, което е най-хубавият месец за Dow Jones от 1973 година Всичко това са положителни вести на фона на един от най-тежките мечи пазари в Съединени американски щати и по света, които господстват към този момент няколко месеца. В положително въодушевление

" Според нас постоянното корпоративно здраве в Съединени американски щати отразява както устойчивата стопанска система на страната, по този начин и позитивните парични потоци " отбелязва Родриго Серано, шеф и старши анализатор по капиталова тактика в Merrill Lynch. Приходите на американските компании не престават да порастват на номинална база. Според Factset през второто тримесечие на 2022 година постъпленията са нарастнали с над 14% спрямо миналата година. През третото тримесечие обаче идва закъснение.

Пак по данни на компанията към 28 октомври половината от фирмите в S&P 500 бяха разгласили доклади за третото тримесечие, като 71% от тях са с облага на акция над упованията. Това обаче е малко под 5-годишния междинния индикатор от 77%. Средният напредък е едвам 2.2%, само че едноличен водач е енергийния бранш с растеж на облагите от 134%.
Реклама
Данните, които демонстрират известно закъснение на инфлацията, стартират да оказват удобен резултат за пазарите. Очакванията на вложителите са, че откакто тя се забави и стартира да понижава, централните банки може да провиснал газта и да спрат да покачват ливхите. През последния четвъртък на октомври Европейската централна банка увеличи ливхите със 75 базисни пункта, само че институцията трябваше да наваксва спрямо Федералния запас. В Съединени американски щати главния лихвен % се повиши с над 275 базисни пункта от началото на годината, до момента в който в Европа покачването е с към 200 базисни пункта. Утре (сряда) се чака решението на Фед, което ще покаже действително, дали има смяна в посоката на централните банки. Ситуацията в Европа

Пазарите на Стария континент също съумяха да си поемат въздух. Акциите на борсата във Франкфурт нарастнаха с близо 10% за октомври, най-хубавото показване от ноември 2020 година насам, съдейки по показателя DAX. Във Франция ситуацията също е оптимистично: CAC 40 означи растеж от към 9% за интервала. Акциите на Острова, макар проблемите на правителствтото, също се повишават, въпреки и по-слабо, с към 4%.

" В Европа следим за резултатите от пакетите от политики, предопределени да играят ролята на буфер от икономическите последствия от дефицита на сила ", добавя Серано в писмо до клиентите на банката. Според стратегът опитите на държавните управления и институциите да стабилизират " по-краткосрочните вероятности за инфлацията и бизнес интензивността " може да доведат до " финансови несъответствия ".

Въпреки положителното показване на пазарите от последния месец, те към момента са надълбоко в алена територия. До края на годината остават още два месеца, през които възобновяване може да продължи и да затрие част от болката. Но може и се насочат назад към дъното.
Реклама Свързани публикации Все повече акционери са недоволни от огромните разноски на Meta 1 ноември 2022, 08:55 Как да изберем криптоборса 28 октомври 2022, 12:02 Microsoft предизвести за закъснение на облачния бизнес 26 октомври 2022, 13:25 Защо златото към момента удържа на пазарния напън 18 октомври 2022, 06:29 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Славчо Кузмов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР