Пазарите на акции по света се намират под силен натиск

...
Пазарите на акции по света се намират под силен натиск
Коментари Харесай

Трус на световните борси заради ескалиращия руско-украински конфликт

Пазарите на акции по света се намират под мощен напън от продажби, откакто съветският президент Путин подреди изпращането на военни сили в отделилите се от Източна Украйна Донцека и Луганска национални републики, предава БНР.

Заповедта беше даден единствено часове, откакто той призна независимостта на двата източноукраински района, като всички това ускорява страховете от неизбежна съветска инвазия в Украйна и от налагането на тежки наказания на Русия от страна на Запада.

Азиатските тържища към този момент завършиха днешната търговия със солидни загуби, като японският показател Nikkei падна с 1,7%, китайският показател Shanghai Composite - с 0,96%, показателят Hang Seng се срина с 2,7%, южнокорейският Kospi с 1,35%, а австралийският S&P/ASX 200 - с 1%.

Европейските тържища също започват днешната търговия със загуби, като общият показател Stoxx Europe 600 се намалява с 1,6%, немският DAX 30 - с 2,2%, френският CAC 40 - с 1,8%, английският FTSE100 - с 1%, италианският фондов показател MIB - с 1,65% и испанският Ibex-35 - с 1,56%.

Американските фондови фючърси също бележат солидни спадове преди началото на днешната търговия на Уолстрийт след вчерашния неработен ден поради Деня на президента в Съединени американски щати.

Фючърсите на DJIA се намаляват с над 400 пункта (спад с 1,2%), тези на необятния фондов показател S&P500 с 1,4% и на софтуерният показател Nasdaq100 - с 2,2%.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР