Пазарите на акции на Уолстрийт продължиха и в петък силния

...
Пазарите на акции на Уолстрийт продължиха и в петък силния
Коментари Харесай

Уолстрийт отвори в петък с нови силен спад

Пазарите на акции на Уолстрийт продължиха и в петък мощния спад от миналата сесия на търговия вследствие на нови нападателни разпродажби на акции на софтуерните компании, като вложителите пренебрегнаха релативно положителните данни за заетостта в Съединени американски щати през август и за по-голямото от предстоящото намаляване на равнището на безработица.

Около три часа след началото на петъчната търговия показателят DJIA се намалява с близо 500 пункта (спад с 1,7%), необятният показател S&P500 с близо 2%, а софтуерният показател Nasdaq Composite с 2,7 на 100. Разпродажбите на Уолстрийт са факт, откакто в четвъртък DJIA се срина с 800 пункта (спад с 2,8%), S&P 500 с 3,5%, а Nasdaq с цели 5 на 100.

И през днешния ден най-агресивни са продажбите на американските софтуерни колоси Apple Inc, Microsoft Inc, Amazon.com Inc и Фейсбук Inc., чиито акции падат с сред 4,5% и 6%.

Междувременно "Файненшъл таймс " заяви, че SoftBank Group Corp. е била в основата на последното мощно възходящо рали на Уолстрийт от последните седмици, като финансовото издание се базира на неназовани източници със познания по въпроса.

Според тях основаната в Япония холдингова компания е купувал деривати на акции в Съединени американски щати на стойност милиарди долари, предизвиквайки по този метод интервал на стабилно повишаване на цената на акциите на софтуерните колоси. Скокът при търговията на така наречен „ прът (call) варианти “ пък е изненадал пазарните ветерани, фокусирани върху дериватните финансови принадлежности, показва "Файненшъл таймс ".

Изследвания на банката Goldman Sachs демонстрират, че дневната обща стойност на call вариантите, търгувани за обособени акции на Уолстрийт, е била приблизително 335 милиарда $ през последните две седмици, или три пъти над междинното за интервала 2017 - 2019 година.

Трябва да се има поради че call опцията е контракт сред купувача и продавача на такава алтернатива за замяна на скъпа книга на избрана цена, като закупилият call алтернатива получава правото да закупи даден актив на избрана цена в избран период, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР