Пазарджишкото село Паталеница ще бъде сцена на Шекспиров театър. Тази

...
Пазарджишкото село Паталеница ще бъде сцена на Шекспиров театър. Тази
Коментари Харесай

Театър под звездите в село Паталеница

Пазарджишкото село Паталеница ще бъде сцена на Шекспиров спектакъл. Тази година под намерено небе, в двора на учебното заведение в селото, ще бъдат показани два спектакъла. По този метод театралната школа „ Петровден “ с началник Инна Церовска ще означи своята 19-та годишнина. Създател на школата е починалият към този момент Христо Церовски.

Първата режисура, която се игра на 8-и юли, " Сън в лятна нощ " бе на абитуриентите от класа на проф. Маргарита Младенова от НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ".

Шекспирова театрална школа " Петровден " ще показа " Венецианския търговец " на 27 и 28 юли, от 21.00 часа. Режисьор на постановката е Калин Ангелов, сподели в „ Хоризонт до обед “ Инна Церовска. Постановката не се играе за пръв път, само че този път е доста по-различна, сподели още тя.

„ Това зрелище ще има доста по-музикален привкус. Тези артисти, които тази година ще играят са експерти, до момента в който представлението на Христо Церовски през 2001 година беше зрелище съвсем напълно направено от деца от школата и от студенти по актьорско майсторство. Калин Ангелов го пречупва през ъгъла на днешния ден, по този начин това ще бъдат доста разнообразни представления “.

Проектът за Шекспиров спектакъл под намерено небе се осъществя с финансовата поддръжка Община Пазарджик, добави още Церовска.

В звуковия файл можете да чуете репортаж да Спас Крайнин. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР