Пазарджишката окръжна прокуратура привлече като обвиняем Т.Д., на 54 г.,

...
Пазарджишката окръжна прокуратура привлече като обвиняем Т.Д., на 54 г.,
Коментари Харесай

Едва 5000 лв. гаранция за шофьора-убиец на ТИР-а

Пазарджишката окръжна прокуратура притегли като обвинен Т.Д., на 54 година, за породения от него пътен случай на автомагистрала „ Тракия ", при който тежко бе ранен 48-годишен мъж от Пазарджик. Човекът нощес умря.

Трагедията стана в сряда на автомагистрала „ Тракия ", в региона на 67-ми километър, в платното за придвижване от гр. София за гр. Пловдив. Шофьорът е управлявал товарен автомобил - влекач, марка „ Ивеко ", с полуремарке и нарушавайки разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на 48-годишния Г.Л.

На сегашния стадий не са налични доказателства Т.Д. да е управлявал моторното транспортно средство с превишена скорост. Пробите му за алкохол и наркотични субстанции са негативни.

Спрямо обвинения Т.Д. е взета мярка за неотклонение „ гаранция " в размер на 5000 лв.. С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 21.12.2023 година му е наложена възбрана за овакантяване на рамките на Република България. Постановено е и краткотрайно лишаване на свидетелството му за ръководство на автомобил от способния орган - отдел „ Пътна полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи. Действията по следствието не престават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР