Пазарджиклията Иван Бутраков от години е жертва на една семейна

...
Пазарджиклията Иван Бутраков от години е жертва на една семейна
Коментари Харесай

Братя се съдят за собствеността на бащин имот

Пазарджиклията Иван Бутраков от години е жертва на една фамилна война.  В продължение на 25 години против него се водят  непрекъснато каузи за подялба. Предмет на делбата  е триетажна къща,построена в съсобствен парцел. Иван Бутраков получава от своя татко нотариален акт за право на градеж  и нотариален акт за 100 кв.м.  от двора за легализиране  на постройката на ул. " Дойран " 17.
След гибелта на татко му точно стартира сагата да подялбата на парцела. Двамата му  природени братя Ангел и Димо Бутракови показват в съда иск   за подялба  на постройката. Те желаят всеки да получи  по 1/3 или по 1 етаж от къщата,която съгласно нотариалния акт на е Иван Бутраков. 
Спорът влиза е в съда. Делото се гледа първо от Районен съд-Пазарджик,а по-късно  и в Окръжен съд- Пазарджик. И на двете инстанции искът за подялба на природените братя на Иван Бутраков е отритнат. Делото се апелира  във Върховен касационен съд- София. И тук делото щеше да завърши,но документите  бяха пристигнали в София без техническата експертиза и  скицата на вещото лице. Просто бяха извадени  от прошнуровката на делото,разказа пред " Пазарджишка Марица " Иван Бутраков.  По тази причина ВКС- София връща делото още веднъж в Окръжен съд-Пазарджик. Тук изгубените документи се появяват  закачени с кламер към досието на делото. Новото решение на съда позволява  делба на третия етаж  на къщата. Решение на Районния съд пък позволява и подялба на  на дворното място, в което е издигнат и магазин  от 53 кв. м.Имотът е разгласен на търг, само че  никъде не се загатва,че в имота има и магазин.  Единият от братята Ангел Бутраков закупува  имота на половин цена.  Той завежда ново каузи против  Иван Бутраков, в което упорства магазинът да бъде отстранен, защото му пречи да употребява двора.Братът прави и иск нотариалният на Иван Бутраков да  бъде разгласен за незабележим, защото  номера на имота е сбъркан.
Дългата правосъдна борба принуждава пострадалият да се обърне  до Европейския съд  за правата на индивида в Страсбург.  Въз основа на решение на съда в Страсбурт, на пострадалия е изплатена сумата от 6 хиляди евро  през 2010-та. Въпреки това делата не престават. Разделени са избените пространства на къщата сред братята. 
Ангел Бутраков взема и реализатор лист, по който брат му Иван е наказан да заплати 123,32 лева разноски. Частен правосъден реализатор образува  дело. Иван Бутраков би трябвало да заплати 651, 92  разходи по делото. Заведено е и второ изпълнително дело за сумата  от 1331,20 лева  
Как частният  съдебен изпълниетл  е определил сумата от 1983,10 лева, като по делото няма присъда, пита се  Иван Бутраков.  Срещу мен се водят над 30 каузи  в продължение на  25 години, с цел да ми бъде заграбено  това,което съм строил цялостен живот. А дългата правосъдна борба продължава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР