Пазарджиклии затвориха гейма за крайното 3:0, успехът бе изкован за

...
Пазарджиклии затвориха гейма за крайното 3:0, успехът бе изкован за
Коментари Харесай

Хебър ще защитава Суперкупата след бой над Дея

Пазарджиклии затвориха гейма за крайното 3:0, триумфът бе изкован за към 85 минути игра

Мачовете за Суперкупата на България по волейбол стартира в спорта зала " Младост " в Бургас довечера. В първия дуел бургаският клуб Дея спорт загуби от Хебър-Пазарджик, който е настоящият притежател на Трофея. Волейболистите, водени от Алберго Джулиани, победиха Дея спорт с 3:0 (25:18, 25:19, 25:20) в първия полуфинал от новия формат на шампионата

На трибуните бе вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) инж. Петър Кънев, който изгледа дуела дружно с мениджъра на " Нефтохимик 2010 " Огнян Томов и предприемача Павел Бошнаков, който е един от огромните спонсори на бургаския спорт. 

Двубоят бе италиански двубой откъм старши треньори и трябваше да опълчи двама сънародници - Алберто Джулиани и Франчеко Кадеду. Това не се случи на този стадий. Наставникът на Дея спорт Франческо Кадеду още не е получил публично позволение за това от Министерството на младежта и спорта. Така неговият асистент Андрей Николов бе като старшия на пейката за мача, а Кадеду бе на трибуните. Дея имаха и кадрови проблем, като бразилският посрещач Лукас Мидалос още не е картотекиран в състава.

Хебър излезе в цялостен състав и в цялостна подготвеност за класиране на край. Очакванията за оспорваност и равноценност не се реализираха. Хебър имаше водеща роля през по-голямата част от мача. Домакините оказваха опозиция единствено в вачалото, след което тигрите правеха разлика и взеха и трите гейма гладко. Основното им оръжие бе мощния сервис, който потръгна добре в мача.  Блокадата също бе работеща. Стабилното посрещане разреши на разпределителят Микеле Баранович да работи разнообразно и да разиграе всички  свои състезатели. 



Стартов сформира

Хебър:  Микеле Баранович, Джулио Саби, Якопо Масари, Розалин Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Къртев - Теодор Салпаров-либеро (Петър Каракашев-либеро, Илия Петков)

Дея спорт:  Георги Братоев, Николай Учиков, Валентин Братоев, Матеус Коста, Николай Николов, Теодор Тодоров - Мартин Иванов-либеро

Хебър означи мощен старт. Добрият начален удар направи разликата още от начало. Тон даде Якопо Масари, който застана на крайната линия, а след негово осъществяване на сервис съотборниците му поведоха с 3:0. Хебър продължи с водачеството, а нова мини серия от сервис на Джулио Саби докара до 11:7. Дея не съумя да влезе в темп и заигра ролята на догонващ. Хебър пък резервира непоклатимост и мощност. Два следващи аса на Джулио Саби усилиха преднината на 21:15 и " тигрите " затвори гладко първата част за 1:0.

Домакините се съвзеха във втората част, като  усъвършенстваха посрещането и на собствен ред ускориха сервиса. Това докара до преимущество и Дея поведе с 6:4. Хебър бързо се върна, а сервисът продължи да бъде мощното оръжение на " тигрите " и сед серия този път на Микеле Баранович съотброниците му още веднъж излязоха напред 13:9. Това бе повратен миг, съставът на Дея стартира да бърка и Хебър усили преднината на 16:11.

В третата част бургазлии пробваха още веднъж да се опълчват и играта потегли равностойно 7:7. След това Хебър още веднъж взе нещата в свои ръце. Показа ударна мощност, откъсна се и поведе със  солидното 17:10. Ситуацията пречупи домакините. Геймът се доигра, а пазарджиклии затвориха гейма за крайното 3:0. Успехът бе изкован за към 85 минути игра.



Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР