Пазарджик спечели домакинството на тазгодишното издание на Балканската купа за

...
Пазарджик спечели домакинството на тазгодишното издание на Балканската купа за
Коментари Харесай

Хебър с покана за Балканската купа, Пазарджик спечели домакинството на турнира

Пазарджик завоюва семейството на тазгодишното издание на Балканската купа за клубни тимове, което го прави първия български град, който ще одобри финалната фаза на шампионата. Балканската купа ще се организира на 6-и и 7-и октомври в спортна зала “Васил Левски”.

Балканската купа е интернационалният шампионат на Балаканската Асоциация по Волейбол (БАВ), която цели да развива спорта в Балканския район, в това число посредством организирането на подготвителни лагери и публични надпревари, както и да сътвори положително съдействие сред федерациите-членки, които са Гърция, Сърбия, Черна гора, България, Румъния, Турция, Албания, Македония и Молдова.

Освен Хебър (Пазарджик), тази година покана за присъединяване в Балканската купа ще получат още тимовете на ЧСМ Букурещ (Румъния), Млади Радник (Сърбия) и Зираат Банк (Турция). Форматът на шампионата е директна елиминация - полуфиналните дуели ще се състоят на 6-и октомври (събота), а финалът и дуелът за бронзов орден ще бъдат на 7-и октомври (неделя). Победителят в Балканската купа получава правото за присъединяване в влиятелния европейски шампионат Challenge Cup 2018-2019.

“Щастливи сме, че получихме покана за присъединяване и най-много, че се преборихме със сериозна конкуренция за семейството на този конгрес. За нас това е отношение на почитание към труда и резултатите, които реализираме като град и като клуб през последните няколко години. Благодарим за поддръжката и на Българската Федерация по Волейбол за съдействието при кандидатстването за домакинство. Тяхната експертиза ни оказа помощ доста, с цел да преборим конкуренцията.” съобщи кметът на Община Пазарджик, Тодор Попов.

Информация за шампионата може да получавате в уеб страницата на ВК Хебър ( www.hebarvolley.com ) и формалната Facebook страница на клуба ( www.facebook.com/hebarvolley ).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР