Пазарджик се нареди до малкото градове в България с действащ

...
Пазарджик се нареди до малкото градове в България с действащ
Коментари Харесай

Пазарджик отново има 50-метров плувен басейн

Пазарджик се подреди до дребното градове в България с настоящ 50-метров басейн навън. Днес лентата на главно ремонтирания плувен комплекс Балона публично отрязаха регионалният шеф Иван Васев и ветераните на пазарджишкото плуване Сергей Лазаров и Стоян Георгиев– Галячи.



Сред гостите на събитието бяха Надежда Миленкова от спортното министерство, генералните секретари на федерацията по плувни спортове Димитър Бобев и на Асоциацията по триатлон Христина Караколева, шефът на федерацията по съвременен петобой Камелия Александрова. Присъстваха още Ренета Камберова – ръководител на съдружие „ Пазарджик спортува”, дъщерята на създателя на плуването в Пазарджик Христо Чочев – Жанета Чочева, ветераните Паун Лазаров, Стоян Георгиев, шефът на Спортното учебно заведение Георги Георгиев и други



„ Съоръжения като това в околните години съвсем не са правени в страната. Благодаря на всички ветерани, положили основите на плувните спортове в града ни. Този плувен комплекс е жест и към тях, тъй като традициите би трябвало да се пазят. Целта ни с тази инвестиция е съответна – желаеме самочувствие и нрав. Защото това малко, което не ни доближава на нас, българите от време на време е доста. Искам като чуят на обещано съревнование за Пазарджик всички да треперят. Така се възпитават първенци. Ще желаеме от клубовете още по-упорита работа и първенци”, стартира словото си домакинът на мероприятието Тодор Попов. Кметът на Пазарджик разгласи, че реконструкцията на Балона е коствала на общината 1,7 милиона лв.. И това е най-ниската допустима цена за сходна огромна строителна активност през последните 10 години.



След ремонта 50-метровият басейн към този момент дава отговор на стандартите за провеждането на национални надпревари. Той е изработен с съвременни настилки, система за стопляне на водата, система за филтриране и всички допустимо най-хубави технологии за този тип активност. Ремонтът е обхванал и прилежащата постройка. Обособени са външни и вътрешни душове, ремонтиран е покривът, върху които има слънчеви системи за топла вода. Всеки от клубовете има кабинет. „ В идната година ще продължим с ремонта на втория басейн. Съоръжението за скокове във вода не дава отговор на никакви стандарти, по тази причина там ще създадем басейн за по-малките деца с размери 23/23 м. и с това ще приключим комплекса ", сподели Тодор Попов.



Открития плувен басейн Балона ще се употребява в интервала от 15-ти май до 15-ти октомври, а през останалата част от годината децата ще упражняват в закрития плувен басейн. Кметът заяви още, че с изключение на за спортисти, басейнът ще бъде отворен и за жители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР