Пазарджик. С толкова добре обучени войници България може да е

...
Пазарджик. С толкова добре обучени войници България може да е
Коментари Харесай

Министър Красимир Каракачанов: България може да се гордее с военнослужещите от бригада „Специални сили“

Пазарджик. С толкоз добре подготвени бойци България може да е сигурна и да се гордее. Видях една проява, която беше изпълнена както във времето, когато армията разполагаше с доста повече средства. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден, откакто следи заключителния стадий на учението „ INFLEXIBLE COURAGE 17 “ за национално узаконяване на 2-ра Тактическа група за Специални интервенции от състава на 68-ма бригада „ Специални сили “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. Той даде доста висока оценка на демонстрацията на качества на военнослужещите от бригадата, която се организира в региона на Специализирания образователен център „ Црънча “. По време на демонстрацията бяха изпълнени разнообразни видове парашутни скокове и демонстративни стрелби. Присъстващите публични посетители и медии следиха осъществяване на задания по обезвреждане на терористи в транспортни средства (автобус) и здания, измежду които десантиране, освобождение на пленник и заличаване на обекта.
Министър Каракачанов акцентира, че утвърдените с разпореждане на Министерския съвет от август 2016 година спомагателни разноски от 3 милиона лв. за създаване на нова казарма и ремонт на сградния фонд на Специализирания образователен център „ Црънча “ са обезпечени от министър-председателя на Република България. „ Обявена е анулация на остарялата социална поръчка за избор на реализатор, след което, в границите на тези 3 милиона, би трябвало да свършим нужното за полигона и за специфичните сили “, сподели той и добави, че са отпуснати и нужните средства за парашутите вид „ крило “.
В отговор на журналистически въпроси по отношение на даването на парцели на Министерството на защитата на община Пловдив, министър Каракачанов съобщи, че в това отношение ще бъде подхванат нов метод. „ Моето виждане по въпроса е: подаръците свършиха. Когато Министерството на защитата даде даден парцел, ще чака реципрочно да получи услуга или жест от дадената община “, сподели той. Министър Каракачанов посочи, че претенции, засягащи публичните ползи, ще бъдат осъществени, само че когато става въпрос за парцели, намиращи се в атрактивни за строителство зони, Министерството на защитата ще взе участие в тези планове. По този метод ще има опция за придобиване на средства за погашение на разноските на институцията, както и за обезпечаване на жилища за военнослужещите от Въоръжените сили. Той изясни, че в някои от случаите парцелите могат да бъдат продадени и средствата от тях ще бъдат внасяни в държавния бюджет. „ Министър-председателят пое ангажимент, че осъществените от военна благосъстоятелност или повишение на приходите на комерсиалните сдружения средства ще бъдат връщани в бюджета на Министерството на защитата “, сподели още министър Каракачанов и съобщи, че ресурсите на ръководената от него институция ще бъдат употребявани пълноценно.
В учението „ INFLEXIBLE COURAGE 17 “ вземат участие до 300 военнослужещи, авиационна, транспортна и профилирана техника от състава на 68-ма бригада „ Специални сили ” и Военновъздушните сили. Тактическата група за Специални интервенции е в състав от близо 150 военнослужещи. От 1 януари 2018 година военното формирование за първи път ще застъпи 12-месечно бойно дежурство в състава на Компонентното командване за специфични интервенции на Силите за отговор на НАТО (NRF–18 NATO Response Force). Учението се организира за първа сертификация на Тактическа Група за Специални Операции от състава на 68-ма бригада „ Специални сили ”.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР