Пазарджик почете паметта на Апостола на свободата- Васил Левски. Днес

...
Пазарджик почете паметта на Апостола на свободата- Васил Левски. Днес
Коментари Харесай

145 години безсмъртие: Пазарджик преклони глава пред...

Пазарджик уважи паметта на Апостола на свободата- Васил Левски. Днес се навършват 100 четиридесет и пет години от оня пагубен февруарски ден, в който на бесилото увисна най-достойният българин. На площада пред паметника на Апостола се събраха стотици пазарджиклии. С минута безмълвие и рухване на колене присъстващите уважиха паметта на Левски. 
Цветя и венци сервираха представители на локалните институции като Областната и общинската администрация, на политически партии, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, културни институции и общественици.Членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса дойдоха на площад " Васил Левски ", развявайки български трибагреници. Цветя и венци бяха поднесени от регионалния шеф Стефан Мирев, кмета на Пазарджик Тодор Попов, депутатите Йордан Младенов и Надя Клисурска, общински съветници, представители на разнообразни институции, доста жители.
Децата от хор „ Слава Русева “ дадоха начало на събитието с песента " Къде си ти вярна ти обич национална? "
Пред паметника на Васил Левски бе подложен огромен транспарант с облика на Апостола, на фона на българския трикольор и обръщение: „ Ти нищо не разбираш – ние с теб живеем, с цел да умрем. Той умря, с цел да живее! “.
Деца от разнообразни учебни заведения също преклониха глава пред делото и подвига на Васил Левски. Учениците от начално учебно заведение " Васил Левски " рецитираха и стихотворение отдадено на патрона на школото им. Тук сме, с цел да почетем Апостола на свободата, споделиха третокласниците от ОУ " Проф. Иван Батаклиев ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР