Пазарджик. Областният секретар на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова, представители на МГЕРБ

...
Пазарджик. Областният секретар на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова, представители на МГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ-Пазарджик се включи във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 104 години от геноцида над арменския народ

Пазарджик. Областният секретар на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова, представители на МГЕРБ и ЖГЕРБ участваха във възпоменателната гала за респект към паметта на над 1.5 млн. арменци, убити от Турция и изселени в интервала 1915-1916 година, по време на Първата международна война. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ-Пазарджик .
„ Поднасям бездънен реверанс пред един народ, който е гонен и малтретиран. Горда съм, че пребивавам с хора,които след тази покруса са съумели да запазят своя обичай, вяра и народност. Тази покруса не трябва да бъде забравяна, а неприятните уроци от историята не трябва да бъдат повтаряни. Арменското малцинство в България е образец за реализиран висок престиж и почитание измежду цялото ни общество “, сподели регионалният секретар ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова. На 24 април 1915 година стартират арести на стотици арменски интелектуалци, най-вече в столицата Цариград и с тяхното изтребване малко по-късно, се поставя началото на първия стадий от изтребването на арменското население. Впоследствие разпръснатите по света арменци стартират да означават 24 април като Ден на възпоменаване на паметта на жертвите на арменския геноцид.
„ Младите хора в България би трябвало да познават историята, тъй като на собствен ред ще ръководят България- рационално и с мисъл за бъдещите генерации “, сподели ръководителят на МГРБ-Пазарджик Николай Ангелов. Възпоменанието в Пазарджик бе осъществено от арменската общественост в апостолическата православна черква „ Сурп Степанос “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР