Пазарджик няма да се откаже от двете лъвчета Терез и

...
Пазарджик няма да се откаже от двете лъвчета Терез и
Коментари Харесай

Пазарджик иска лъвчетата, протест: Няма да оцелеят

Пазарджик няма да се откаже от двете лъвчета Терез и Масуд, макар съпротивата и готвените на следващия ден митинги на неправителствени организации в София. Това съобщи кметът на града Тодор Попов.

Зоопаркът към този момент се готви да посрещне лъвчетата. Клетката на двете лъвчета ще коства на общината 150 хиляди лв.. Основите й към този момент са положени.

По думите на градоначалника, климатът в Пазарджик е доста по-добър за развъждане на този тип животни, в сравнение с Холандия.

Той съобщи, че ще търси партньорстово на природозащитниците от "Четири лапи " за развъждането на двете лъвчета. Според него зоопаркът в града разполага с нужните условия за това.

От организацията обаче считат, че в България те няма да оцелеят.



Лекарите, които се грижат за животните в зоопарка призваха, че развъждането на лъвчетата ще е предизвикателство за тях, тъй като не са се сблъсквали с сходен тип болести.

Жителите на Пазарджик са единомислещи - двете лъвчета би трябвало да се гледат при тях.

След като разбрали, че в Разград има проблеми с животните, поискали да гив земат те, това било нормална процедура сред зоологически градини.

През септември в зоопарка в Разград се раждат три лъвчета. В зоопарка "без лиценз - на цимента, пред панаирна навалица " оцеляват две от тях. Общинският съвет в Разград е решил да подари двете лъвчета на зоокъта в Пазарджик, откъдето признавха през декември, че нямат нито уместно заграждение, нито подготвен личен състав. Това предизвика днешния митинг, проведен от Организацията за отбрана на животните "Четири лапи ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР