Пазарджик. Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Тодорова се срещна с

...
Пазарджик. Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Тодорова се срещна с
Коментари Харесай

Пазарджик: Народният представител от ГЕРБ Десислава Тодорова се срещна с представители на организации на хора с увреждания

Пазарджик. Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Тодорова се срещна с представители на организации на хора с увреждания по време на приемния си ден, оповестиха от пресцентъра на партията. Десислава Тодорова се срещна с настояванията за използване на 13 неотложни ограничения, в обществената политика от хората с увреждания в Пазарджик. Те са прокламирани в отворено писмо до медиите в страната през месец май, когато е маркиран Европейският ден за самостоятелен живот. Мерките касаят размера на интеграционните добавки, разширение на листата с помощни средства, медицински произведения и съоръжения, националното посланичество на организациите на хора с увреждания като обществен сътрудник, гарантиране на налична архитектурна среда и не на последно място усъвършенстване на здравната експертиза. В неотложните ограничения е включено и построяването на единна електронна система, която да облекчи жителите и да редуцира периодите за издаване на телкови решения. Десислава Тодорова се срещна с откритото писмо на неправителствените организации и се ангажира да сложи въпроса пред способените институции. Тя съобщи, че държавното управление към този момент работи по въпроса за реформиране на системата на ТЕЛК-овете, което ще подсигурява по-голяма правдивост, експедитивност, подготвеност и надзор при издаване на решенията. Работи се и в основаването на нова методика за установяване на % на неработоспособност.
В приемния си ден, депутатът от ГЕРБ се срещна и с поданици на най-голямото обитаемо място в общината - Мало Конаре. Те сложиха пред нея въпрос, обвързван с защитните ограничения, които би трябвало наложително да се ползват при напръскване с пестициди в селското стопанство и по-специално в зеленчукопроизводството. Оказва се, че химикалите оказват отрицателно въздействие върху добива на пчелен мед в района и несъразмерната им приложимост трови околната среда. Тодорова се ангажира да спомага способените органи да засилят контрола при спазването на карантинния период след напръскване с пестициди, както и авансово да се осведомят пчеларите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР