Пазарджик. Екипът на Централния лъч на ДПС бе в пазарджишка

...
Пазарджик. Екипът на Централния лъч на ДПС бе в пазарджишка
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мустафа Карадайъ от Костандово: Тези избори са решаващи - с вота си ще спрем ксенофобията и национализма

Пазарджик. Екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи бе в пазарджишка област. Кандидат-евродепутатите на Движение за права и свободи се срещнаха с жителите на община Сърница. По-късно се организира избирателен протест в град Костандово. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи .
На митинга Мустафа Карадайъ изясни за какво е значимо ръководителят на партията да е лидер на листата за евроизборите като сподели, че когато ръководителят на Движение за права и свободи е лидер на листата, значи тези избори вземат решение нещо доста значимо. " Всеки един от нас би трябвало да е деен на тези избори и да гласуваме за номер 20, тъй като виждаме, че омразата към другите, ксенофобията и национализма не е единствено в България, а го има и в Европа ", акцентира той.
Председателят на Движение за права и свободи подсети историческите обстоятелства в историята на Европа и сподели, че ние помним историята, когато в Европа се мразеха другите и другите. " Създадоха се концлагери и стана злополука в Европа, добави той. А от другата страна е политиката, която споделя Движение за права и свободи и въз основата, която е основана Движение за права и свободи, тъй като ние в болката и страданието в тези грозни процеси преди 1990г не я превърнахме в ненавист, а в съзидание, приемливост, почитание към другите, обединяване на другите, с цел да бъдем мощни и да живеем дружно ", бе безапелационен Карадайъ.
Водачът на листата на Движение за права и свободи разгласи, че идните избори са значими и за България. " На тези избори ясно би трябвало да заявим, че с политика на ненавист и шовинизъм не можем да вървим напред ", разгласи Мустафа Карадайъ.
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ подсети апела на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, който сподели че идеята на Движение за права и свободи е прекомерно огромна, с цел да си позволим лукса да се борим между тях и да спъваме развиването на нашите младежи, деца и внуци, цитира той и съобщи, че би трябвало да дадем късмет на нашите младежи да живеят в един по-демократичен и по-свободен свят, а те имат упоритостта да го изградят.
Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев сподели, че би трябвало да променим нашата страна. Тя от 10 години се движи като слепец, без посока и без ясна цел. " 10 години ние не докарахме своята европейска фантазия в България – работа, обучение и високи приходи ", сподели още той. " Но изгонихме най-кадърната част от българското население в Европа, а точно нашите деца. Изгонихме ги в Европа да си търсят препитанието, хляба и приходите. Искаме да кажем на всеослушание, че Движение за права и свободи знае по какъв начин да се развие страната по този начин, че тези хора да се върнат в България. Да не се обезлюдяват нашите села и градове ", разгласи Йордан Цонев.
Евродепутатът Искра Михайлова сподели, че в случай че всички дадем гласа си за представителите на Движение за права и свободи, ние можем да променим бъдещето на Европа, бъдещето на България, Ракитово и Костандово. " Ако имаме вяра на себе си и в случай че сме единни ", добави тя.
" В последните години ГЕРБ, а в последните 2 години, с присъединяване на крайният шовинизъм смачка нашите фантазии ", сподели ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и евродепутат Илхан Кючюк. " Ние не заслужаваме такова бъдеще. Ние не може да предадем такова завещание на бъдещите генерации. България би трябвало да бъде почтена страна. Трябва да бъдем част от дневния ред на Европейски Съюз. Доказахме, че през последните 5 години го можем ", добави още той.
На предизборния протест участваха още зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов, националният представител Сергей Кичиков, кандидат-евродепутатите Атидже Алиева-Вели и Севим Мусак.
По-рано денем екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи организираха среща с жителите на община Сърница. На срещата участва и националният представител и кандидат-евродепутат Делян Пеевски. На срещата бяха разисквани идните европейски избори и развиването на общината. Жителите на Сърница показаха благодарности за поддръжката на Движение за права и свободи за по-добрия живот в общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР