Пазарът за препродажба ще бъде на стойност 350 милиарда долага

...
Пазарът за препродажба ще бъде на стойност 350 милиарда долага
Коментари Харесай

TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби

Пазарът за препродажба ще бъде на стойност 350 милиарда долага до 2027 година, съгласно онлайн платформата за втора употреба Thredup. Поколението Z ще бъде водещо, сочи последния отчет.

Очаква се световният пазар на втора ръка да нарасне три пъти по-бързо, спрямо световния пазар на облекло до 2027 година Предвижда се той да бъде движен от консуматори, представители на поколението Z (Gen Z), съгласно платформата за втора ръка Thredup. Към поколението Z спадат родените сред 1995 година и 2012 година

Поколението Z и хилядите консуматори ще съставляват съвсем две трети от спомагателните разноски за артикули втора ръка, заради повишаване на тяхната покупателна дарба. Това се споделя в 11-ия годишен отчет за препродажба на компанията Thredup. 

Докладът за 2023 година съдържа данни за успеваемостта на марките. Проведено е изследване измежду над 3 000 възрастни американци, задавани са им въпроси по отношение на желанията им към артикули втора употреба. Платформите за облекла втора ръка имат доста благоприятни условия да уголемяват своята активност онлайн и да се свързват с поколението Z, които от своя страна към този момент купуват облекла втора употреба онлайн. 

В отчета също по този начин се показва, че 58% от представителите на поколението Z, купували втора употреба облекла през последните 12 месеца, са създали най-малко една такава покупка онлайн – повече от всяко друго потомство.

„ Поколението Z е цифрово потомство “, оповестява президентът на Thredup Антъни Марино. „ Навиците им за другарство, развлечение и извършване на покупки са насочени към мобилните устройства, тъй че е разумно това потомство да е водещо в развиването на пазара “, добавя той. Очаква се до 2027 година препродажбата онлайн да доближи 38 милиарда $, като ще пораства два пъти по-бързо от тази на стоките втора ръка като цяло, показва се в отчета. 

Търсенето на артикули втора употреба кара търговците на дребно да премислят тактиките си. Марино отбелязва, че към 86% от ръководителите в търговията на дребно настояват, че клиентите им към този момент вземат участие в препродажбата, което е с 8% повече спрямо 2021 година

Препродажбата се трансформира в залог за търговците на дребно, защото повече от половината представители на поколението Z декларират, че са по-склонни да пазарят от марка, предлагаща артикули втора употреба, наред с нови.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР