Пазарът за изкуствен интелект в Китай се очаква да достигне

...
Пазарът за изкуствен интелект в Китай се очаква да достигне
Коментари Харесай

Китайският пазар за изкуствен интелект ще е 12 млрд. долара до 2023 г.

Пазарът за изкуствен интелект в Китай се чака да доближи 11,9 милиарда $ до 2023 година, се показва в неотдавна оповестена бяла книга, предава " Радио Китай ".

Задвижван от дейни политики, този пазар евентуално ще заеме 12% от световния през 2019 година С годишен напредък от 64% той се трансформира във втория по величина пазар за изкуствен интелект в света, се споделя в документа, направен от Международната корпорация за данни (IDC) и QbitAI.

В книгата се показва още, че китайските компании са нараснали вложенията си в технологии за изкуствен интелект през тази година, а разновидностите за тяхното приложение се обогатяват. Потенциални сфери, към които пазарът ще се концентрира, са секторите на услугите, опазването на здравето и телекомуникациите.

Въпреки това се акцентира, че неналичието на експерти по изкуствен интелект и висококачествени данни, са основните провокации за развиването на технологията.

Предвижда се пазарът да доближи 4,25 милиарда $ до 2020 г, с годишен растеж от 51,5%, се показва още в бялата книга. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР