Пазарът за изкуствен интелект в Китай се очаква да достигне

Пазарът за изкуствен интелект в Китай се очаква да достигне ...

Китайският пазар за изкуствен интелект ще е 12 млрд. долара до 2023 г..

Пазарът за изкуствен интелект в Китай се очаква да достигне 11,9 милиарда долара до 2023 г., се посочва в наскоро публикувана бяла книга, предава "Радио Китай".

Задвижван от активни политики, този пазар вероятно ще заеме 12% от глобалния през 2019 г. С годишен растеж от 64% той се превръща във втория по големина пазар за изкуствен интелект в света, се казва в документа, изготвен от Международната корпорация за данни (IDC) и QbitAI.

В книгата се посочва още, че китайските компании са увеличили инвестициите си в технологии за изкуствен интелект през тази година, а вариантите за тяхното приложение се обогатяват. Потенциални сфери, към които пазарът ще се фокусира, са секторите на услугите, здравеопазването и телекомуникациите.

Въпреки това се подчертава, че липсата на специалисти по изкуствен интелект и висококачествени данни, са главните предизвикателства за развитието на технологията.

Предвижда се пазарът да достигне 4,25 милиарда долара до 2020 г, с годишен ръст от 51,5%, се посочва още в бялата книга. /24chasa.bg

Източник: dnesplus.bg