Пазарът в Димитровград през годините се бе превърнал в синоним

...
Пазарът в Димитровград през годините се бе превърнал в синоним
Коментари Харесай

На пазар в Димитровград: Някога синоним за изгодна сделка, а сега? ВИДЕО

Пазарът в Димитровград през годините се бе трансформирал в синоним на преференциална договорка. Продавачи на най-голямото пазарище навън в страната обаче споделят, че напоследък стоките са поскъпнали съществено, а понижение на цените скоро не се чака. Поради това се следи и огромен отлив на клиенти.

Пътят на доста от марковите чанти в стилните магазини на Западна Европа стартира в една от фабриките в Димитровград. Пламен Цонев ръководи производството към този момент повече от 20 години. Основният проблем при него е неналичието на работна ръка. А в този момент към този момент и непредсказуемите цени на материали и сила.

" Ако преди 2 години ние плащахме приблизително 10 до 15 хиляди, в най-тежките месеци до 17 000 за електрическа енергия, в този момент справката демонстрира за последния месец - 38 000 лв., като той е най-тежкият. Най-много ние плащаме за отопление и изстудяване. Имаме 8 декара индустриални пространства ", споделя той пред Нова тв.

100% от създаденото във фабриката се изнася и е част от сбирките на международните фешън марки. Цените на продуктите за идващия сезон към този момент са контрактувани, а в тях не е калкулирано повишаването на електричеството.

" В момента ние няма по какъв начин да кажем: " Извинявайте, ще ви увеличим цената с евро или две ", като имайте поради, че цената на произведение е 10-15 евро, това е близо 10 на 100 по-висока цена. Не че те няма да я одобряват, само че не в този момент, тъй като те към този момент договарят цените на техните сбирки по нашите цени, които сме им дали ", изяснява Пламен Цонев.

Все отново в предприятието не чакат да стигнат до банкрут. Ще разчитат на насъбрани финансови запаси и помощ от страната.

" На нас ни е нужна може би някаква помощ в идващите 3-4 месеца до момента в който изкараме до май да договорим новите цени. Гледах за предишните два месеца, за сметките към 65 000 лв. на нас са ни възстановили към 8 000, на всеки мегават 110 лв. ", пресмята Цонев.

Дори и при усмиряване на цената на енергоносителите обаче повишаването на този тип артикули ще продължи и в идващите години, въпреки и с по-ниски темпове.

" Търсенето продължава да съществува, има го. От този миг нататък аз не считам, че има някаква страшна заплаха ", разяснява шефът на фабриката за чанти.

В нея залагат при офертите си към сътрудниците на качеството и по тази причина считат, че даже и на по-висока цена, работа ще имат.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР