Пазарът на VR и AR устройства ще “отлепи едва през

...
Коментари Харесай

XR пазарът ще изпитва трудности до 2024 г.


Пазарът на VR и AR устройства ще “отлепи ” едвам през 2024 година (снимка: CC0 Public Domain)

Макроикономическата конюнктура ще продължи да оказва въздействие върху XR пазара през 2023 година, който включва устройства за виртуална (VR), добавена (AR) и смесена действителност (MR). Продажбите на AR и VR устройства ще се подобрят доста едвам през 2024 година, предвижда CCS Insight.

В нов отчет анализаторите означават, че макроикономическите проблеми оставят отпечатъка си върху пазара на потребителски устройства. Очаква се продажбите на този тип артикули да останат малко под 10 милиона броя тази година.

Цялата 2023 година ще бъде „ мудна “ за сегмента, чака CCS Insight. Предвижданията се, че продажбите на VR и AR устройства ще набъбнат до 11,4 милиона. Все отново анализаторите остават уверени в дълготрайното бъдеще на сегмента, като въпросът за възобновяване на пазара е по-скоро „ по кое време “, а не „ дали “.
още по темата
От 2024 година нататък продажбите равноускорително ще се усилват, с цел да набъбнат до 67 милиона годишно през 2026 година Ключов фактор ще бъде стартирането на интелигентни очила на пазара от повече производители.

Високата инфлация е засегнала потребителските бюджети на доста огромни пазари тази година, разяснява вицепрезидентът по прогнозиране в CCS Insight – Марина Койчева. Тези, които са се интересували от VR слушалки, в огромната си част „ са отсрочили покупката си “. „ Също по този начин виждаме признаци, че бизнесът е по-предпазлив в вложенията си в XR, до момента в който икономическата картина не стане по-ясна. “

Други провокации за пазара, маркирани от изследователската компания, са нарастването на цената на дребно на слушалките Meta Quest 2, както и времето, належащо за създаване на леки и привлекателни AR очила. Анализаторите разясняват, че в този момент фирмите внимават да не пускат на пазара артикули, които не са изцяло подготвени.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР