Пазарът на ученически стоки е спокоен и до момента няма

...
Пазарът на ученически стоки е спокоен и до момента няма
Коментари Харесай

КЗП: „Без драстични нарушения при продажбата на ученически стоки”

Пазарът на училищен артикули е спокоен и досега няма фрапантни нарушавания, заяви ръководителят Димитър Маргаритов на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) в „ Хоризонт до обед ” по БНР.

„ По предварителни данни има едвам няколко случая на несъответствия, като липса на задоволително информация за произхода и типа на обособени артикули или необозначаване на цени. Но с дадените наставления те са отстранени още в придвижване ”, конкретизира Маргаритов.

Той напомни обаче случаи от минали години, каквито при актуалната акция на този стадий не са засичани. „ Например, опитът да бъдат принудени родителите да закупят артикули в избрана композиция: бележниците и персоналните карти с подвързии, което неведнъж вдигаше цената им. Или разнообразни артикули в комплект с концепцията, че сякаш по този начин биха излезли по-евтино ”, даде образци ръководителят на КЗП. „ Обикновено хората нямат време доста да се замислят и да ревизират, доверяват се на офертите и по този начин могат да станат жертва на нелоялна комерсиална процедура ”, разяснява той.

„ Съветите към тези, които към момента не са завършили процеса по цялостното окомплектоване на децата за старта на образователната година, е да не одобряват насилствената продажба на няколко продукта в комплект, да съпоставят цените ”, сподели още Маргаритов. Той предложи да се търси всяка значима информация по отношение на стоката и акцентира, че търговците са длъжни да я дават на български език, ясно и разбираемо.

Проверките по акцията за училищен артикули не престават до края на месец септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР