Пазарът на труда в САЩ продължава да плаща висока цена

...
Пазарът на труда в САЩ продължава да плаща висока цена
Коментари Харесай

Невиждана безработица в САЩ заради К-19

Пазарът на труда в Съединени американски щати продължава да заплаща висока цена поради пандемията от ковид. Над 880 000 американци подадоха молби за обезщетение за безработица през предходната седмица, което е по-лошо от прогнозите на икономистите, предават международните информационни организации.

Департаментът по труда оповести, че 884 000 души са подали документи за обезщетение за безработица спрямо упованията на икономистите, интервюирани от Dow Jones, за 850 000 молби.

Данните от миналата седмица демонстрират 881 000 молби, което е спад от 1,01 милиона седмица преди този момент, макар че спадът е отчасти поради трансформира в методологията, употребена за сезонно изгладените данни за седмица.

Шест месеца от началото на пандемията последните данни демонстрират, че безработните всяка седмица са повече от четири пъти над равнищата преди появяването на ковид.

Около 22 милиона души са си изгубили работата от началото на епидемията и единствено към половината от тях са съумели да си намерят работа. 13 385 000 американци не престават да получават финансова помощ от страната при предстоящи 12 904 000.

Предходната седмица бяха регистрирани 13 292 000 безработни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР