Пазарът на смартфони в момента е “пренаселен от предложения, но

...
Пазарът на смартфони в момента е “пренаселен от предложения, но
Коментари Харесай

Как да изберем следващия си смартфон?

Пазарът на смарт телефони сега е “пренаселен ” от оферти, само че положителната вест за потребителите е, че към този момент човек мъчно може да си купи муден или слаб нов телефон.

Нюансите сред другите устройства обаче са доста и по тази причина би трябвало да се избира деликатно. Това разяснява в рубриката Портфейл в ефира на Дарик радио Слави Славчев от информационната организация на HONOR в България.
Как да изберем идващия си смарт телефон?
“Най-тривиалният фактор е цената, която дефинира избора на сегмент от устройства, които можем да си позволим. Оттам нататък главните параметри, които всеки би трябвало да гледа, са качествата на екрана, батерията и, несъмнено, камерата, тъй като всички обичат да вършат фотоси с телефона си ”, разяснява Славчев.

Той разяснява, че в така наречен “среден клас ” на пазара конкуренцията е голяма, защото тъкмо натам се насочват множеството хора при избора на идващия си телефон.

“Не всеки има потребност да си купи “флагман ”, защото това в огромна част от случаите са по-скоро имиджови устройства, подобаващи за стеснен кръг консуматори. Ако потребителят търси най-хубаво съответствие цена-качество, междинният клас смарт телефони са най-удачният избор.

Там е позициониран HONOR 90, който тази година беше същински шлагер със своята 200-мегапикселова камера, 512 мегабайта памет, 120-херцов AMOLED екран и задоволително огромна батерия ”, разяснява той.
Може ли смарт телефонът да пази зрението ни?
“Предизвикателството да гледаме дълго време в дребните екрани на телефоните натоварва очите ни и по тази причина би трябвало да се уверим, че си купуваме устройство с допустимо най-хубавия екран.

HONOR е измежду водачите на пазара в технологиите за отбрана на очите, които са внедрени в доста от моделите – от понижаване на трептенето на екрана, които води до главоболие и напрежение в очите, до автоматизирана смяна в цветовата температура през другите елементи от денонощието и пречистване на синята светлина ”, изясни специалистът.

Това са значими характерности, в случай че пресметнем по какъв брой часа дневно прекарваме пред мобилните устройства.
Как ще се трансформират смарт телефоните през идващите няколко години?
Според Слави Славчев, идната водеща технология, която може съществено да промени пазара, са сгъваемите устройства.

“Почти всички производители към този момент оферират такива модели, като те непрекъснато се усъвършенстват. За потребителите е огромно преимущество да имат в джоба си телефон, който при потребност може да се разгъне до размерите на таблет.

HONOR също работи в тази посока, като доста скоро ще изненада и европейските консуматори със своя сгъваем флагман, който се споделя Magic V2 и е с дебелина от едвам 9.9 милиметра ”, сподели още Слави Славчев.

Той сподели още, че генеративният изкуственинтелект ще навлиза във от ден на ден устройства, като ще ни оказва помощ да вършим всичко по-бързо, по-лесно и по-ефективно.

Той към този момент прави това, като ни подсказва по какъв начин да си настроим алармата, предлага ни подготвени отговори на известия и имейли и даже усъвършенства качеството на фотосите, които вършим с телефоните си.
Кога би трябвало да сменим остарелия си телефон?
“В момента хората в Европа сменят телефоните си приблизително на всеки три години. Това може би не е добра вест за производителите, само че пък е добре за природата.

Простият отговор на този въпрос е, че решението за промяна на устройството е строго самостоятелно. Някои консуматори са изкушени от по-добрата продуктивност и разширените функционалности на новите телефони ”, сподели още Слави Славчев.

По думите мувсе по-важна става и тематиката за киберсигурността, защото в телефона към този момент се съхраняват съвсем всички финансови и персонални данни на потребителите. А огромна част от софтуерните ъпдейти са ориентирани тъкмо в тази посока.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР