Пазарът на природен газ не е стабилен, не се и

...
Пазарът на природен газ не е стабилен, не се и
Коментари Харесай

Експерт: Пазарът на природен газ не е стабилен

Пазарът на природен газ не е постоянен, не се и планува да бъде скоро време. Нещата са нормализирани, не когато цените спаднат фрапантно от равнищата, които видяхме предходната година, а когато тяхната смяна е дребна. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Петър Филдишев.

По думите му към момента няма дълготрайно решение, гарантиращо равновесие в доставките и цените. Филдишев е на мнение, че в енергийната политика постоянно следва да има уравновесено разпределение на силите.

Той уточни, че потреблението на природен газ се свива - през миналата година то доближи до 2,7 милиарда куб. м, само че тази наклонност не се следи неотдавна. Според него подписването на дълготрайни контракти за доставка на огромни количества природен газ не приказва за повишение на енергийната сигурност, а по-скоро за вдишване на спомагателни, ненужни и дори непотребни опасности. Филдишев смята, че Европа е надалеч от постоянното положение на газовия пазар, България също. В малко по-мащабен проект достигането му може би ще отнеме година или две.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР