Пазарът на популярната криптовалута биткойн е пред невиждан трус. След

...
Пазарът на популярната криптовалута биткойн е пред невиждан трус. След
Коментари Харесай

Биткойн е застрашен от разцепление

Пазарът на известната криптовалута биткойн е пред невъобразим трус. След 160-процентното повишаване от началото на годината, биткойн е изправен пред вероятността от разединение.
Двете конкуриращи се групировки, които поддържат работоспособността на криптовалутата, приготвят свои обновления на софтуера, заяви Блумбърг. Увеличава се вероятността от делене на биткойн на две елементи, а това би било невиждано събитие за пазар с размер от 41 милиарда $.

Твърди се, че двете групи теоретично са подготвени за консенсус, само че той е мъчно изпълним, заради отсъствието на централен орган, който да провежда примирието. Търговците, от своя страна, предизвестяват за настъпващи промени и поучават вложителите в биткойн да работят незабавно щом обстановката се обясни.

В основата на спора е идеологическият ерес измежду потребителите и разработчиците на биткойн. Поддръжниците на криптовалутата спорят дали тя би трябвало да се развива като мейнстрийм артикул или да остане в съпротива, би трябвало ли да бъде актив като златото или да се внедри в платежните системи.

Оформят се два лагера. Майнерите, които имат скъпи системи за рандеман на биткойн, оферират да се усили размерът на блоковете, до момента в който техните съперници – разработчиците на програмен продукт за криптовалути – упорстват част от интервенциите да се правят отвън рамките на мрежата за разтоварването й, което ще разреши да се развиват и други биткойн планове.

Един от разновидностите е обвързван с потребление на протокола SegWit, който извлича подписа на транзакцията и я помества в обособена конструкция от данни. Но този метод ще отслаби доста позициите на майнерите, множеството от които са основани в Китай и са вложили милиони в системи за рандеман на криптовалута.

Миналия месец без определена компромисна технология – SegWit2x, която осъществя SegWit и удвоява лимита за размер на блоковете. Тази технология устройства майнерите – 85% от тях са декларирали подготвеност да я поддържат след стартирането й на 21 юли 2017 година

Но остават 15% консуматори, които не желаят да одобряват SegWit2x и могат да провокират ерес в лагера на биткойн. Ако това се случи, най-вероятно биткойн ще продължи да съществува в два блокчейна редом, т.е. ще има две версии на криптовалутата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР