Пазарът на петрол в момента е прегрял, тъй като предлагането

...
Пазарът на петрол в момента е прегрял, тъй като предлагането
Коментари Харесай

Петролният пазар е прегрял според шефа на Газпром нефт

Пазарът на нефт сега е прегрял, защото предлагането е по-ниско от търсенето. Но прогнозирането на обстановката е мъчно заради пандемията. Това съобщи шефът на " Газпром петрол " Александър Дюков пред кореспонденти в коридорите на VI Източен икономически конгрес, предава.

" Виждате, че потреблението в този момент надвишава производството. Следователно ОПЕК + подхваща ограничения и усилва производството. С течение на времето това ще помогне за стабилизиране на обстановката ", сподели той. Дюков добави, че към момента е мъчно да се планува обстановката на петролния пазар за 2022 година, защото пандемията въздейства доста върху нея.

Отговаряйки на въпроса дали е належащо да се подсигури договорката на ОПЕК + като непрекъсната институция, той отговори: " Времето ще покаже дали има потребност от това ".

Цената на петрола вид Брент това лято доближи 70 $ за барел и даже надвиши тази марка заради дефицита на петролния пазар. Поради разпространяването на новия " Делта " вид на Covid-19, той леко се е коригирал.

Той също по този начин сподели, че " Газпром петрол " може да възвърне производството на нефт за малко време, в случай че рестриктивните мерки на ОПЕК + бъдат облекчени до равнищата от 2020 година

" Можем да върнем производството до равнището от началото на 2020 година и да го създадем задоволително бързо - за един или два месеца ", сподели той, отговаряйки на въпрос за размера на свободния потенциал. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР