Пазарът на петрол продължава спада си предвид срива в търсенето

...
Пазарът на петрол продължава спада си предвид срива в търсенето
Коментари Харесай

Цените на петрола се сриват до 18-годишно дъно

Пазарът на нефт продължава спада си поради срутва в търсенето и недостига на свободни мощности за предпазване на горивата. Фючърсите за нефт вид WTI, които започнаха сесията с растеж то 10 % по-късно минаха към намаляване. Разрушаването на петролния пазар демонстрира доста огромен, огромен проблем, с който се сблъсква международната стопанска система и това води до бягство на вложителите от риска.

Колапсът на пазара, почнал в понеделник с историческия спад под нулата на майския фючърс за петрола вид WTI се популяризира и във вторник върху юнските контракти, а също по този начин обхвана и европейския вид Brent, след което се трансферира и върху спотовите покупко-продажби. Това демонстрира, че става въпрос към този момент не за механически проблем, а за възходяща наклонност на пазар.

Участниците на пазара са уверени, че фирмите производителки реагират доста постепенно на смяната на конюнктурата. Президентът на консултантската компания Rapidan Energy Боб Макнали декларира за The Wall Street Journal, че търсенето на пазара спада 2 до 3 пъти по-бързо от предложенията и в тази обстановка сривът на цените е корав, само че ефикасен метод да бъдат накарани производителите да оставят петрола подземен. Ситуацията на пазара прави все по-вероятно въвеждането на мита от страна на американския президент Тръмп върху вноса на нефт, счита също по този начин той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР