Пазарът на персонални компютри в региона EMEA (Европа, Близкия изток

...
Пазарът на персонални компютри в региона EMEA (Европа, Близкия изток
Коментари Харесай

РС пазарът в Централна и Източна Европа с неочакван ръст от 14%

Пазарът на лични компютри в района EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) през първото тримесечие на 2018 година означи растеж, въпреки и дребен. Доставките на настолни районен съд, ноутбуци и работни станции в интервала януари-март са се нараснали с 0,6% на годишна база, достигайки 17,5 млн. броя, отбелязва IDC.

Ръст от 6,2% бележат продажбите на районен съд от бизнес клас вследствие на обновяването на техниката в корпоративния сегмент. В същото време потребителският сегмент записва спад от 5,2%, заради внезапното понижаване на доставките в Западна Европа, провокирано от високото равнище на засищане на този пазар.

Реализираните ноутбуци в EMEA са намалели с 0,5%, до момента в който при десктоп компютрите се следи растеж от 2,9% в интервала януари-март 2018 година, по отношение на същия интервал на предходната година.

И до момента в който районен съд пазарът в Западна Европа търпи спад от 4,3% през тримесечието, то в Централна и Източна Европа продажбите на компютри ненадейно са се покачили. Доставките за интервала са нарастнали с 14,3%, като се следи положителна динамичност както в потребителския, по този начин и в бизнес сегмента, написа TechNews.

Трите водещи доставчика на районен съд в района EMEA - HP, Lenovo и Dell - управляват дружно 63,6% от пазара. Година по-рано сумарният им дял възлизаше на 58,3% от общия размер на продажбите. И трите компании бележат растеж в продажбите и пазарния си дял.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР