Пазарът на нови автомобили в Белгия бележи спад с шест

...
Пазарът на нови автомобили в Белгия бележи спад с шест
Коментари Харесай

Белгийският пазар на нови автомобили бележи спад

Пазарът на нови коли в Белгия бележи спад с шест % за последните три месеца, оповестяват локални медии. Отбелязва се, че това е най-видимото отдръпване на купувачите от рецесията през 2012 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Причината е несигурността дали ще бъдат подхванати нови законодателни ограничения в отбрана на природата, които имат директно отношение към употребяваните мотори и горива. Купувачите не знаят към какъв автомобил да се насочат и отсрочват покупките, разясняват притежатели на автосалони.

Явлението се следи изключително отчетливо в последните шест месеца, откакто Белгия последователно мина към възбрана на придвижването на остарели коли в централните елементи на най-големите градове. От тази мярка са изключени колите, регистрирани като типичен (произведени преди повече от 25 години).

Медиите означават, че несигурността е зложелател на потреблението, както и че към този момент цените на електрическите и хибридните коли надвишават с най-малко 30 на 100 цената на транспортни средства с мотори с вътрешно горене. За разлика от Съединени американски щати, в Европейски Съюз съвсем не съществуват данъчни закони, които да облекчават покупката на електрически автомобил.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР