Пазарът на носими устройства се развива бързо и въпреки че,

...
Пазарът на носими устройства се развива бързо и въпреки че,
Коментари Харесай

Бъдещето на носимите технологии: смарт пръстените и техния потенциал

Пазарът на носими устройства се развива бързо и макар че, смарт пръстените може да не са толкоз известни, колкото другите носими устройства, те са бъдещето на носимите технологии. Гениалният им дизайн дава обещание доста, и забавното е, че въпреки те да притеглят вниманието чак в този момент, това не е нова технология.

Смарт пръстени се оферират от към десетилетие. Да вземем за образец пръстена за NFC заплащания, който беше показан още през август 2016 година. Както подсказва името му – всичко, което правеше той беше да ви предложи способ за осъществяване на безконтактни заплащания.

Сега обаче, софтуерни колоси като Amazon, Apple и Samsung влагат тонове пари и време в тази технология. Това евентуално ще докара до забележителен софтуерен прогрес и по-голямо приемане измежду потребителите.

Какво съставляват смарт пръстените и по какъв начин работят те?

И по този начин, какво е смарт пръстен? В същността си, това е дребен портативен компютър. Въпреки че са дребни по мярка, тези устройства са снабдени с разнообразни чипове и датчици, като те могат да бъдат настроени за разнообразни цели.

Предвид дребния си размер, смарт пръстените не се оферират с екран. И по този начин, по какъв начин работят те? Те работят посредством свързване с други интелигентни устройства, като да вземем за пример смарт телефон. За да осъществят безжичната връзка, те употребяват разнообразни протоколи за безжична връзка, като NFC и Bluetooth.

След като се свърже, пръстенът може да предава събраните данни и според от модела можете да проследявате разнообразни параметри на здравето и физическата ви форма.

Какво могат да вършат смарт пръстените?

На сегашния стадий можете да употребявате смарт пръстени за редица разнообразни приложения, само че като цяло най-често срещаният случай на приложимост е следенето на здравето и физическата форма на потребителя. Ето къс обзор на някои основни функционалности:

Наблюдение на съня

Едно от най-често срещаните приложения на тези пръстени е за следене на съня. Като се има поради това, следенето на съня със смарт пръстен е по-малко ограничаващо спрямо други носими устройства, като да вземем за пример смарт часовник.

При това пръстените за следене на съня могат да ви предложат подробна информация за навиците ви за спане. Това включва моделите на съня, какъв брой спите, какъв брой време прекарвате в другите цикли на съня и нарушаванията на съня. Всички тези данни могат да бъдат оценени, с цел да се изготвят рекомендации за по-добър сън.

Фитнес и здраве

Освен наблюдението на съня, фитнеса е постоянно срещана функционалност измежду тези устройства. Както можете да предположите, пръстен с фитнес може да следи ежедневните ви действия. Той може да записва какъв брой стъпки сте създали, изминатото разстояние и изгорените калории.

Смарт пръстените са чудесни и във връзка с опциите за следене на здравето. Много от тях са снабдени със комплицирани датчици, които могат да наблюдават разнообразни здравни параметри. Това включва наблюдаване на равнищата на О2 в кръвта, равнищата на глюкозата и кръвното налягане.

Безконтактни заплащания

Както към този момент беше упоменато, безконтактните заплащания (NFC) изиграха значима роля при започване на революцията на смарт пръстените, само че от първия пръстен за NFC заплащания насам тази категория е постигнала доста триумфи.

С функционалността за безконтактно заплащане можете да употребявате пръстена си, с цел да извършите безконтактно заплащане. Банките в някои страни като Франция, Япония, Англия и Нидерландия към този момент оферират пръстени за безконтактно заплащане за клиенти с дебитни и кредитни карти.

Онлайн сигурност на смарт пръстените

Производителите на смарт пръстени започнаха да интегрират в своите оферти функционалности за онлайн сигурност. Например, пръстенът Motiv Ring към този момент предлага двуфакторна автентификация (2FA) за влизане в онлайн сметките ви и това не е единствената умна функционалност за онлайн сигурност, която тези устройства оферират.

Скоро интелигентните пръстени ще оферират биометрична автентификация, предлагайки ви по-сигурен метод за навигация в интернет. Понастоящем Motiv прави бета тест на тази технология, която употребява различаване на лица и сканиране на пръстови отпечатъци.

Функции за дистанционно управление

Освен това тези пръстени могат да работят като дистанционно управление за смарт устройства. Например, можете да употребявате смарт пръстен, с цел да задавате аларми, да получавате повикване, да четете текстови известия и да вършиме доста други неща, посредством които да увеличите продуктивността си.

Какво отличава смарт пръстените от другите носими устройства?

Смарт пръстените и другите носими устройства имат някои сходни функционалности. Въпреки това има някои неща, които отличават смарт пръстените от фитнес гривните или смарт часовниците:

Форм-фактор и комфорт

Смарт пръстените са по-малки и по-малко забележими от другите носими устройства. Компактният им темперамент ги прави комфортни за носене. По-важното е, че те могат да се съчетаят добре с елементарните бижута.

Специфично предопределение

Докато смарт часовниците се трансфораха в устройства от вида „ всичко в едно “, смарт пръстените са със характерно предопределение. Разбира се, можете да се сдобиете с модели, които работят по едно и също време като пръстен за NFC разплащания и здравен тракер. Все отново те са по-скоро ориентирани към облекчаване на съответни потребности на потребителите.

Лесно потребление

За разлика от смарт часовниците, за потреблението на смарт пръстен не е належащо да се учите по какъв начин да работите с напълно нов потребителски интерфейс. В края на краищата, той няма никакъв екран, което го прави по-лесен за потребление от другите носими устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР