Пазарът на недвижими имоти в Кипър нарасна с 12% през

...
Пазарът на недвижими имоти в Кипър нарасна с 12% през
Коментари Харесай

Имотите в Кипър се продават като топъл хляб заради тази схема

Пазарът на недвижими парцели в Кипър набъбна с 12% през 2019 година, като продажбите доближиха 11-годишен връх. Схемата за приемане на кипърски паспорт от жители на страни отвън Европейски Съюз против вложени над 2,5 млн. евро, 500 хиляди евро от които би трябвало да са вложени в жилище, беше най-мощният фактор на пазара на недвижими парцели в Кипър през последните години, предава Труд.

Благодарение на големия интерес от богати чужденци островът претърпя строителен взрив на небостъргачи, така наречен “кули”, първокласни жилища и резиденции.

За първи път от 7 години, откогато през 2013 година започва програмата “гражданство против инвестиции”, банкери и специалисти регистрират понижаване на нейното въздействие върху пазара.

Въпреки това покупките на първокласни домове от руснаци, китайци и ливанци не престават да покачват междинните цени. За 2020 година прогнозите са жилищата на острова да нарастнат с до 3,5%.

Продажбите на 10 366 парцела са вписани в регистъра през предходната година. Това е растеж с 12% по отношение на 2018 година, когато са продадени 9242 парцела, което от своя страна е с 6% повече по отношение на 2017 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР