Пазарът на недвижими имоти у нас е изключително силен вече

...
Пазарът на недвижими имоти у нас е изключително силен вече
Коментари Харесай

Шефът на "Явлена" обяви тревожна тенденция на имотния пазар в България

Пазарът на недвижими парцели у нас е извънредно мощен към този момент четвърта година. Това, което го характеризира, е че през тази година има понижаване на броя на ипотечните заеми от страна на банките. Вече обаче сме в противоположна крива, при която пазарът се насочва към изстудяване.

Спадът в цените зависи от темпа на изстудяване. Това мнение изрази Страхил Иванов, изп. шеф на "Явлена ", в предаването "Светът е бизнес " по Bloomberg TV Bulgaria.

Страхил Иванов, изп. шеф на Явлена, Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
"Годишно генерираме към 210-220 хиляди покупко-продажби в цялата страна, а в София сделките са почти 25-30 хиляди ", изясни Иванов.

Той изясни, че цените на парцелите в София тази година съвсем се приближават до тези през 2008 година

"Ако в този момент са към 1125-1140 евро междинна цена, през 2008 са били на равнище от 1190 евро ", разясни той.

"Застрояването е огромно. Наблюдава се недооценяване накъде върви потребителското търсене. Зависими сме от отношението на потребителите ", сподели още гостът.

Иванов добави още, че от балканските столици София е с най-ниски цени на недвижими парцели.

"Навикът, традицията и егото на хората ги карат да влагат в избрани желани квартали, даже и да няма съображение да са такива ", добави още той.

Гостът разяснява и обстоятелството, че кредитният лихвен % е извънредно добър, а банките сега са в условия на сериозна конкуренция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР