Пазарът на луксозни имоти през 2018 г. не се представи

...
Пазарът на луксозни имоти през 2018 г. не се представи
Коментари Харесай

Луксозните жилища по света ще продължат да поевтиняват и през 2019 г.

Пазарът на първокласни парцели през 2018 година не се показа ужасно за някои. Продавачите в градове като Лондон, Лос Анджелис и Ню Йорк се оказаха в борба с макро- и микроикономически насрещни ветрове, а купувачите, въпреки това, трябваше да се борят с надценени акции и възходящи лихвени проценти – и налози.

През 2019 година всеки пазарен индикатор сочи, че нещата ще станат още по-лоши за продавачите, разяснява Bloomberg. Лондон, Амстердам, Хонконг, Мюнхен, Торонто и Ванкувър са изправени пред риска от имотни балони и следваща дефлация, сочи отчет на UBS Group.

“В Съединени американски щати, в случай че разгледате данните, е кристално ясно “, споделя Джон Уолошин, началник на отдела за недвижими парцели в основния капиталов офис на UBS Global Wealth Management. В първокласния сегмент, в който Уолошин работи при цени от най-малко 3000 $ за кв. фут (над 32 хиляди $ за кв.м), „ има ясно закъснение на пазара “, споделя той. Чуждестранните купувачи, изключително богатите китайци, се отдръпват частично поради мощния $, а в това време възходящите лихвени проценти вършат локалната благосъстоятелност по-малко привлекателна. А това значи по-голямо предложение. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР